Istraga oca žrtve iz "Kontrasta": Ulaz u diskoteku bio bez dozvole!

Istraga oca žrtve iz "Kontrasta": Ulaz u diskoteku bio bez dozvole!

Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović, tvrdi da je došao do novih dokaza koje je predao nadležnima.

U lično sprovedenoj istrazi, Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović, jedne od šest žrtava tragičnog požara pre četiri godine u novosadskoj diskoteci "Kontrast", kako tvrdi, došao je do novih dokaza, koje je predao nadležnima.

Među dokazima koje je osim novosadskom, prosledio i Republičkom tužilaštvu, kao i Ministarstvu pravde i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, Miladinović, inače zastupnik Udruženja građana "Istina - Tamarini zakoni", jesu i podaci o vlasnicima parcele na kojoj je diskoteka "Kontrast".

- Iz svega što sam prikupio, vidi se da je kompletan ulaz u diskoteku sagrađen bez dozvole i na tuđoj parceli - navodi Miladinović. - I izgrađeni deo ispred ulaza, takođe je nelegalan i nalazi se na parceli čiji je vlasnik Republička direkcija za puteve, dok je ulaz u salu takođe izgrađen bez dozvole na zemljištu u vlasništvu grada.

Za Branka Miladinovića to sve je dokaz da je građevinska inspekcija ovaj objekat morala da zatvori godinama pre nego što se dogodio požar.

- Kako je moguće da građevinska inspekcija obavlja vanredne, redovne i sve ostale preglede, a da ne proverava osnovne podatke iz zemljišnih knjiga - kaže Miladinović. - Iz dokumenata koje sam prikupio, vidi se da su uzurpirane parcele grada i Republičke direkcije.

U novosadskom Osnovnom sudu vode se postupci protiv građevinskog inspektora Veselina Kerca i troje protivpožarnih inspektora - Tihomira Vulevića, Slavka Hajrovića i Maje Golubović, u čijoj je nadležnosti bila kontrola diskoteke "Kontrast". Svi oni se terete za zloupotrebu službenog položaja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan