ISTRAŽILI SMO: Ima li povoljnih aranžmana za letovanje na moru

ISTRAŽILI SMO: Ima li povoljnih aranžmana za letovanje na moru

Novosadke turističke agencije u ovom periodu krcate su strankama zainteresovanim za letovanja, a mnogo aranžmana već je rasprodato. No, letnja sezona se još nije zahuktala, pa ponuda ima, a kakva je situacija što se cena tiče, saznali smo iz više izvora.

Da se postojeća kriza u svetu odražava i na cene letovanja, bilo je za očekivati. Poskupljenja su evidentna, pa čak i neke destinacije koje su prošle godine važile za jeftine, kao što je Albanija, više nisu tako jeftine. Ipak, i među postojećim se mogu naći nešto pristupačnije varijante, pa smo ih i potražili u nekoliko agencija.


U agenciji Tango Travel najviše se potražuje Sarimsakli u Turskoj i grčka ostrva, zatim Turska avionom, Grčka apartmani, kao i Majorka i Egipat.

Cena za Grčku, npr. Nei Pori, za 10 dana u avgustu, iznosi 225 evra po osobi, sa autobuskim prevozom. Lefkada, takođe u avgustu, košta 269 evra sa autobuskim prevozom, dok je cena za Pargu 289 evra sa autobuskim prevozom. Sve se odnosi na dvokrevetni studio – izdvajaju iz Tango travela.


Za putovanje i boravak u Turskoj - Sarimsakli, za 10 noćenja/11 dana, cena je 294 evra za noćenje sa doručkom ili 349 evra ukoliko se odlučite za polupansion. U obe varijante uključen je autobuski prevoz iz Novog Sada. Navedene cene su za dvokrevetne sobe.

Dosta se traže ostva u Grčkoj, kao i cela Grčka, iza toga Turska, pa Crna Gora i Egipat. Ostale destinacije sporadično – naveli su nam u agenciji Deus Travel.

Iz ove novosadske agencije izdvojili su nam tri aranžmana za grčka ostrva, koja spadaju u red povoljnijih u odnosu na većinu drugih. Na primer, za boravak na Kritu (aparthotel "Platanes Retimno"), u periodu od 15. do 26. jula, potrebno je izdvojiti 545 evra po osobi. Ista cena važi i za Rodos (hotel "New York"), za period od 25. jula do 4. avgusta.


Još povoljnija opcija je Skijatos, mesto Agia Paraskevi, gde najam apartmana "Magdalena" za 11 noćenja, u terminu od 15. do 26. jula iznosi 485 evra po osobi – ističu u Deus Travelu.

U agenciji Euroturs kao najjeftinija letovanja izdvajaju Kušadasi i Kumburgaz (predgrađe Istanbula), autobusom. Grčka je, kako tvrde, nešto skuplja, a najpovoljniji u toj zemlji su ostrvo Evia, Olympic Beach i Stavros. Bugarska je isto jeftina.

U Kušadasiju u ponudi imamo hotel "Blue sea" (tri zvezdice), gde je cena za 10 noćenja sa polupansionom i autobuskim prevozom iz Novog Sada od 393 evra. 10 noćenja sa doručkom u hotelu "Anadolu" (dve zvezdice) i autobuskim prevozom kreće se od 199 evra pa naviše, dok je 10 noćenja u hotelu "Flora family suites" (tri zvezdice) u all inclusive varijanti, takođe autobusom, od 511 evra pa naviše – objašnjavaju u Eurotursu.

Sedam noćenja u Kumburgazu na Mramornom moru, u hotelu "Blue worlds" (četiri zvezdice), sa polupansionom i autobuskim prevozom, kreće se od 308 evra po osobi.

Od Grčke su u ovoj agenciji istakli Olympic beach, gde je za 10 noćenja u dvokrevetnom studiju potrebno izdvojiti od 174 evra, kao i mesto Enia, gde isti aranžman košta od 167 evra, sve sa autobuskim prevozom.


Evo i dobre opcije za Bugarsku, sedam noćenja sa all inclusive uslugom u hotelu "Chaika beach" sa tri zvezdice, uz autobuski prevoz, staje od 449 evra, dok se sedam noćenja sa polupansionom u hotelu "Sea breeze" kreće od 344 evra – objašnjavaju u Eutotursu.

Svakog dana sve je manje mogućnosti da birate smeštaj, bar što se sezone tiče, pa ukoliko ste namerili da se predstojećeg leta brčkate u moru, trebalo bi da požurite i rezervišete nešto što vam odgovara, dok izbora još ima.

Ukoliko vi znate za neku povoljnu morsku destinaciju, budite slobodni da je predložite u komentarima.

Oceni vest:
5
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan