ISTRAŽILI SMO: Koliko je vodostaj Dunava "skratio" novosadske plaže? (FOTO)

ISTRAŽILI SMO: Koliko je vodostaj Dunava "skratio" novosadske plaže? (FOTO)

Izgled omiljenih dunavskih plaža u gradu ovih dana poprilično se promenio, zahvaljujući visokom vodostaju reke. Neke od njih su potpuno "neupotrebljive", dok je na drugima ostalo pokoje parčence peska na kojem se može boraviti. Proverili smo u kom stanju je koja plaža, kako se ne biste razočarali na licu mesta.

Čak i na plažama koje su potpuno su nestale pod nabujalim Dunavom, neki od snalažljivih Novosađana pronašli su način da uživaju, ali ukoliko niste toliko avanturistički nastrojeni ili na kupanje i sunčanje idete sa decom, radije se opredelite za ona mesta gde još možete smestiti peškir.


Oficirac
je skoro potpuno poplavljen. Iz vode viri mreža za odbojku, koja se sad može igrati jedino sa potopljenim nogama, a dečije ljuljaške u potpunosti su neupotrebljive, jer su potopljene.


Na vrlo uskom delu peska zbili su se najuporniji kupači, a najlojalniji posetioci piju pivo sedeći na stolicama u vodi. Na ovoj popularnoj plaži juče se, između ostalih, kupao i Miroslav Momčilović, poznati režiser i scenarista, koji je juče došao do Novog Sada.


Stanje na Štrandu je takvo da je reka stigla do kafića na pesku, te su ležaljke i suncobrani zgusnuti tik uz Dunav, a neki suncobrani su završili u plićaku. Ovo, naravno, smanjuje mogućnost da se mnogobrojni posetioci najlepše uređene dunavske plaže rašire koliko žele, jer je sve načičkano.


Plovni put sada je pun nekih malo drugačijih plovila, koja će dominirati sve dok reka ne odluči da se vrati na staro.


Kod Špica na Ribarskom ostrvu kupači se sunčaju na vrhu betonske brane, jer je kamenita obala pod vodom. Šodroš, Bećarac i plaža kod Kameničkog parka su u potpunosti poplavljeni i voda je prodrla u šumu.


U narednim danima isplanirajte gde ćete i kako ćete na kupanje, shodno navedenom stanju, a koristiće vam i da pogledate ceo album sa fotografijama našeg fotoreportera Aleksandra Jovanovića, koji govori više od reči.

Oceni vest:
18
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • veki

  pre 378 dana i 7 sati

  Ali kuca sa lopticom u njusci, cmok! Lepe fotke!

  Oceni komentar:
  2
  10