ISTRAŽILI SMO ZA VAS: Može li se doputovati do Bratislave za samo 5 evra?

ISTRAŽILI SMO ZA VAS: Može li se doputovati do Bratislave za samo 5 evra?

Verujte da može! Sa prvim letovima Ryanaira za Bratislavu nisam izdržao i kupio sam kartu koja je bila samo 9,90 eur za povratni let iz Niša.

Da. Avion postoji, let takođe. I stigao sam do Bratislave, a i nazad.

Ono što sam primetio jeste to da je u pitanju odličan potez Ryanaira i zbog odlične povezanosti Niškog regiona sa Bečkim, jer je aerodorom u Bratislavi udaljen od Beča svega 45 kilometara. Uz, na primer transfer Flixbusom, ova razdaljina je lako premostiva i u kilometrima, a i po pitanju cene.

Dokaz su bili sami putnici: avion kojim sam putovao bio je popunjen upravo putnicima koji su se za vikend vraćali iz Beča za Srbiju. Svakako će tek vreme pokazati koliko je ova linija isplativa, a meni se čini da će biti.


Da se vratimo na let koji je koštao samo 4,5 evra. Tačnije, u jednom pravcu oko 550 dinara. Iz Novog Sada sam za taj novac mogao da stignem automobilom do Palića i to pri idealnim uslovima, u petoj, pri 90 km/h. Mada, čak ni do Palića jer treba platiti i putarinu kod Siriga. Dakle, stigao bih da izađem iz Novog Sada i to je to.

Kako god obrnete i računate ova cena prosto nema alternative u vidu bilo kog drugog prevoza. I ako sam morao da idem automobilom do Niša i kada dodam trošak za benzin, parking i putarine, opet dolazim na ukupnu cenu karte od 80 evra, što nas vraća na malopređašnje pitanje: “Dokle bih stigao da sam se uputio autom prema Bratislavi sa 80 evra?”. Čak i ako računate da u kolima možete da prevezete još četiri putnika, Ryanair ili neki drugi niskobudžetni avio prevoznik ostaje pobednik ove računice.


Da ne bude zabune, ova cena obuhvata sve takse i dva komada ručnog prtljaga. Veći ručni prtljag je do 10 kilograma i sasvim je dovoljan da se spakujete u njega na par dana. Aerodrom u Bratislavi je vrlo lep, funkcionalan i dosta blizu grada. Nećete izgubiti mnogo vremena kako biste stigli u grad (oko 20 do 25 minuta)

Za kraj, malo tehničkih podataka o Niškom aerodormu. Možda pravi opis ovog aerodroma može da stane u dve reči – “autobuska stanica”. Vrlo je malo uloženo u njega i verovatno minimalno, odnosno, onoliko koliko je bilo potrebno da bi avioni uopšte mogli da polete i krenu s letovima. Zgrada stara, oronula, prilaz na parking slabo označen, a trebalo bi da znate da parking košta 600 dinara za čitav dan. Sat vremena je 100 dinara.

 

U slučaju da vam je potrebna bilo kakva dodatna informacija oko raspoloživih letova, kupovine avio karata ili rezervacija, uvek možete kontaktirati savetnike za putovanja sa portala Bookiraj.com ().

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan