ISTRAŽIVANJA: Trudnoća i porođaj ostavljaju traga na srcu

ISTRAŽIVANJA: Trudnoća i porođaj ostavljaju traga na srcu

Kažu da su deca pravo blago i oko toga nema spora, ali naučnici Univerziteta "Cambridge" i "North Carolina" došli su do zabrinjavajućih rezultata istraživanja.

Naime, majke s petoro ili više dece imaju 40 odsto veću verovatnoću da dožive ozbiljan srčani udar u idućih 30 godina života u poređenju sa ženama koje imaju jedno ili dvoje dece. To je zato, jer naučnici navode da trudnoća i porođaj ostavljaju traga na srcu- opšte je poznato da trudoća i porođaj stavljaju srce pod ogroman pritisak, a podizanje dece može da bude vrlo stresno.

Istraživanje je sprovedeno na više od 8000 žena iz Amerike, od 45 do 64 godina. Dokazano je i da petoro ili više dece povećava rizik od srčanih bolesti za 30 odsto, od moždanog udara za 25 odsto i 17 odsto od drugih bolesti srca - u poređenju sa ženama koje imaju jedno ili dvoje dece.

Izvor: Super žena

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • L0RY

  pre 447 dana i 12 sati

  U Srbiji to može da nam se desi i bez dece ;-) Ne moramo da se mučimo

  Oceni komentar:
  0
  0
jkp lisje servisne informacije matičar novi sad Isključenje struje betanija novosadska policija promenada JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje sahrane novi sad Spens elektrovojvodina bebe servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad novosađani KCV klisa bez vode novorođenčad bez struje Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo klinički centar vojvodine novosadsko porodilište šoping centar promenada JGSP "Novi Sad"