ISTRAŽIVANJA: Trudnoća i porođaj ostavljaju traga na srcu

ISTRAŽIVANJA: Trudnoća i porođaj ostavljaju traga na srcu

Kažu da su deca pravo blago i oko toga nema spora, ali naučnici Univerziteta "Cambridge" i "North Carolina" došli su do zabrinjavajućih rezultata istraživanja.

Naime, majke s petoro ili više dece imaju 40 odsto veću verovatnoću da dožive ozbiljan srčani udar u idućih 30 godina života u poređenju sa ženama koje imaju jedno ili dvoje dece. To je zato, jer naučnici navode da trudnoća i porođaj ostavljaju traga na srcu- opšte je poznato da trudoća i porođaj stavljaju srce pod ogroman pritisak, a podizanje dece može da bude vrlo stresno.

Istraživanje je sprovedeno na više od 8000 žena iz Amerike, od 45 do 64 godina. Dokazano je i da petoro ili više dece povećava rizik od srčanih bolesti za 30 odsto, od moždanog udara za 25 odsto i 17 odsto od drugih bolesti srca - u poređenju sa ženama koje imaju jedno ili dvoje dece.

Izvor: Super žena

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • L0RY

  pre 330 dana i 8 sati

  U Srbiji to može da nam se desi i bez dece ;-) Ne moramo da se mučimo

  Oceni komentar:
  0
  0
Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina jkp lisje bebe JKP Gradsko zelenilo raspored sahrana novi sad novorođenčad servisne informacije RHMZ Isključenje struje servisne informacije novi sad bez struje bez vode sahrane prognoza vremena gradsko groblje novosađani isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište centralno groblje u Futogu dunav JKP Vodovod i kanalizacija MUP Srbije matičar novi sad betanija