ISTRAŽIVANJE: Čak 74 odsto mladih Novosađana zna nekoga ko koristi drogu

ISTRAŽIVANJE: Čak 74 odsto mladih Novosađana zna nekoga ko koristi drogu

Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv droge, a naša zemlja se, nažalost, ni ove godine ne može pohvaliti napretkom u suzbijanju narkomanije.

Korisnici droga iz godine u godinu sve su mlađi. To je pokazalo i poslednje istraživanje, sprovedeno u Novom Sadu. Naime, prema dobijenim podacima, potvrđeno je da je velika količina mladih ljudi na različite načine izložena psihoaktivnim supstancama, a čak 74 odsto spitanika je rekalo da zna nekoga ko koristi drogu.

Takođe, 59 odsto ispitanika starosne dobi od 15 do 30 godina, kazalo je da im je droga bila ponuđena, dok 54 odsto njih trvdi da znaju od koga mogu da je kupe.

Gotovo trećina, odnosno 28 odsto ispitanika kazalo je da je neku vrstu droge i probalo. Istraživanje je pokazalo i da se tržište nedozvoljenih sredstava takođe izmenilo i da se mladima sve više nude sintetičke droge

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kalu 01'

  pre 435 dana i 3 sata

  Logicno da znaju kad drge ima svuda po novosadskim ulicama...

  Oceni komentar:
  0
  0
novosadski sajam sahrane novi sad KCV jkp lisje elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode šoping centar promenada JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad Spens novosadska policija raspored sahrana novi sad betanija jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad promenada novosadsko porodilište Isključenje struje klisa isključenja struje matičar novi sad bebe bez struje novosađani novorođenčad JGSP "Novi Sad" bez vode