ISTRAŽIVANJE: Droga mladima u Novom Sadu sve dostupnija

ISTRAŽIVANJE: Droga mladima u Novom Sadu sve dostupnija

Svaka četvrta mlada osoba probala je neku psihoaktivnu supstancu, a više od polovine je ona ponuđena, rezultati su istraživanja Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti "Vita", sredinom godine.

Psiholozi upozoravaju na njenu sve veću dostupnost, a sve manju informisanost mladih, posebno onih u adolescentnom dobu.

Zato su u osnovnim i srednjim školama pojačane edukacije o štetnosti droga, a veoma je bitna i edukacija roditelja.

U Savetovalištu za mlade upozoravaju roditelje i staratelje na opasnosti od psihoaktivnih supstanci, ali i na to da se beleži porast zavisnosti od interneta i igrica, kao i sve veći broj adolescenata koji odlaskom u kladionicu postaju zavisni od kockanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja Vreme u Novom Sadu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije matičar novi sad novorođenčad sahrane jkp lisje RHMZ horoskop servisne informacije novi sad isključenje vode bez vode betanija vremenska prognoza Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad bebe novosadsko porodilište jkp novosadska toplana novosađani isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod gradsko groblje elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija bez struje