ISTRAŽIVANJE: Droga mladima u Novom Sadu sve dostupnija

ISTRAŽIVANJE: Droga mladima u Novom Sadu sve dostupnija

Svaka četvrta mlada osoba probala je neku psihoaktivnu supstancu, a više od polovine je ona ponuđena, rezultati su istraživanja Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti "Vita", sredinom godine.

Psiholozi upozoravaju na njenu sve veću dostupnost, a sve manju informisanost mladih, posebno onih u adolescentnom dobu.

Zato su u osnovnim i srednjim školama pojačane edukacije o štetnosti droga, a veoma je bitna i edukacija roditelja.

U Savetovalištu za mlade upozoravaju roditelje i staratelje na opasnosti od psihoaktivnih supstanci, ali i na to da se beleži porast zavisnosti od interneta i igrica, kao i sve veći broj adolescenata koji odlaskom u kladionicu postaju zavisni od kockanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje Vreme u Novom Sadu novi sad Spens JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad bez vode novorođenčad JGSP "Novi Sad" Srbija klinika za ginekologiju i akušerstvo dan državnosti Sretenje betanija Republički hidrometeorološki zavod bez struje jkp novosadska toplana Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad matičar epidemija gripa isključenje vode dan zaljubljenih Vreme u Srbiji elektrovojvodina vremenska prognoza struja novosadsko porodilište novosađani bebe