ISTRAŽIVANJE: Droga mladima u Novom Sadu sve dostupnija

ISTRAŽIVANJE: Droga mladima u Novom Sadu sve dostupnija

Svaka četvrta mlada osoba probala je neku psihoaktivnu supstancu, a više od polovine je ona ponuđena, rezultati su istraživanja Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti "Vita", sredinom godine.

Psiholozi upozoravaju na njenu sve veću dostupnost, a sve manju informisanost mladih, posebno onih u adolescentnom dobu.

Zato su u osnovnim i srednjim školama pojačane edukacije o štetnosti droga, a veoma je bitna i edukacija roditelja.

U Savetovalištu za mlade upozoravaju roditelje i staratelje na opasnosti od psihoaktivnih supstanci, ali i na to da se beleži porast zavisnosti od interneta i igrica, kao i sve veći broj adolescenata koji odlaskom u kladionicu postaju zavisni od kockanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode bebe novosadska policija sahrane novi sad jkp novosadska toplana novorođenčad bez struje raspored sahrana novi sad novosađani elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza novi sad servisne informacije isključenje vode Aleksandar Vučić javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp lisje betanija RHMZ isključenja struje izmena režima saobraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo protest taksista Isključenje struje novosadsko porodilište servisne informacije novi sad Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad 27. novosadski maraton