ISTRAŽIVANJE: Droga mladima u Novom Sadu sve dostupnija

ISTRAŽIVANJE: Droga mladima u Novom Sadu sve dostupnija

Svaka četvrta mlada osoba probala je neku psihoaktivnu supstancu, a više od polovine je ona ponuđena, rezultati su istraživanja Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti "Vita", sredinom godine.

Psiholozi upozoravaju na njenu sve veću dostupnost, a sve manju informisanost mladih, posebno onih u adolescentnom dobu.

Zato su u osnovnim i srednjim školama pojačane edukacije o štetnosti droga, a veoma je bitna i edukacija roditelja.

U Savetovalištu za mlade upozoravaju roditelje i staratelje na opasnosti od psihoaktivnih supstanci, ali i na to da se beleži porast zavisnosti od interneta i igrica, kao i sve veći broj adolescenata koji odlaskom u kladionicu postaju zavisni od kockanja.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza novi sad isključenje grejanja Vreme u Novom Sadu Srbija isključenje vode tajne horoskopa betanija OK Vojvodina novorođenčad novosadsko porodilište sremska kamenica klinika za ginekologiju i akušerstvo pokrajinska vlada zdravlje horoskop novi sad bez grejanja ljubavni horoskop elektrovojvodina bebe novosađani bez vode horoskopski znaci isključenja struje begeč servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija