ISTRAŽIVANJE: Ko se u Srbiji najviše smeje

ISTRAŽIVANJE: Ko se u Srbiji najviše smeje

Više od 58 odsto ispitanih stanovnika Srbije se barem jednom dnevno nasmeje od srca, dok 82 odsto to sigurno učini na nedeljnom nivou.

Gledano po regionima, najviše se smeju stanovnici Zapadne Srbije, i to oko 63 odsto njih se od srca nasmeje barem jednom dnevno, dok je u Južnoj i Istočnoj Srbiji taj procenat nešto niži i iznosi 54 odsto. Procentualno u Srbiji se na dnevnom nivou više smeju žene - skoro 60 odsto, naspram 57 odsto muškaraca. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.050 ispitanika iz čitave Srbije, a za potrebe kompanije Marbo Product i brenda Chipsy.

Ovo zanimljivo istraživanje je pokazalo da je najveći procenat nasmejanih među ženama srednje starosne dobi od 30 do 59 godina, koje žive u gradu. Ujedno prva asocijacija na osmeh ispitanicima su voljena osoba ili ljubav, lepo vreme, novac ili plata, kraj radnog vremena, lepa komšinica i mnogi drugi pojmovi. Većina ispitanika se složila da nam pored dugog života, osmeh donosi zdravlje, sreća, ljubav, bliski članovi porodice (pre svega deca), dobro raspoloženje i pozitivna energija.

Na pitanje kako najlakše izmamiti osmeh kod drugih, ispitanici su bili kreativni i naveli raznovrsne povode za smeh: lep gest i dobra vest, humor, šala i vic, poklonom, novcem ili iznenađenjem, kuvanjem za drage osobe, poklanjanjem slatkiša, gledanjem smešnih video klipova, deljenjem komplimenata i zagrljaja.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan