ISTRAŽIVANJE: Muškarci do 29 godina u 90 odsto slučajeva žive sa roditeljima

ISTRAŽIVANJE: Muškarci do 29 godina u 90 odsto slučajeva žive sa roditeljima

Kod devojaka taj procenat je znatno niži i iznosi manje od 70 odsto...

Prema zvaničnoj evropskoj statistici, devedeset odsto mladih muškaraca u Srbiji, uzrasta od 16 do 29 godina, živi sa svojim roditeljima.

Isti procenat mladih muškaraca, kako pokazuju podaci Eurostata, beleži se i u Slovačkoj, čime ove dve zemlje dele treće mesto u Evropi. Na prvom mestu je Makedonija gde momci do 29 godina žive sa svojim roditeljima u više od 95 odsto slučajeva, a na drugom mestu je Hrvatska sa 93 odsto.

Slede Slovačka sa 89,2 odsto, Italija sa 88,3 odsto i Malta sa 87 odsto.

Kada je reč o devojkama, najveći procenat onih koje se nisu odvojile od svojih roditelja je na Malti 82,4 odsto i u Hrvatskoj 82,3 odsto.


Na nivou cele Evropske unije procenat mladih koji se nisu osamostalili iznosi 68,2 odsto, a veći je među muškom populacijom – 73,3 odsto, dok devojke žive sa roditeljima u 62,9 odsto slučajeva.

U najmanjem broju mladi do 29 godina, računajući oba pola, žive sa roditeljima u Finskoj – 40,8 mladih muškaraca i 30,1 odsto devojaka, kao i u Danskoj 39,5 momaka i 31,9 mladih dama.

Pregled podataka Eurostata za 2017. godinu, koji su objavljeni u petak 14. decembra, dostupan je OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište sahrane JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje porodilište isključenja struje radosne vesti servisne informacije jkp lisje RHMZ novosađani isključenje vode JGSP "Novi Sad" štrand bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu novorođenčad bez struje vremenska prognoza novi sad betanija novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad bebe elektrovojvodina Vreme u Srbiji