ISTRAŽIVANJE: Muškarci do 29 godina u 90 odsto slučajeva žive sa roditeljima

ISTRAŽIVANJE: Muškarci do 29 godina u 90 odsto slučajeva žive sa roditeljima

Kod devojaka taj procenat je znatno niži i iznosi manje od 70 odsto...

Prema zvaničnoj evropskoj statistici, devedeset odsto mladih muškaraca u Srbiji, uzrasta od 16 do 29 godina, živi sa svojim roditeljima.

Isti procenat mladih muškaraca, kako pokazuju podaci Eurostata, beleži se i u Slovačkoj, čime ove dve zemlje dele treće mesto u Evropi. Na prvom mestu je Makedonija gde momci do 29 godina žive sa svojim roditeljima u više od 95 odsto slučajeva, a na drugom mestu je Hrvatska sa 93 odsto.

Slede Slovačka sa 89,2 odsto, Italija sa 88,3 odsto i Malta sa 87 odsto.

Kada je reč o devojkama, najveći procenat onih koje se nisu odvojile od svojih roditelja je na Malti 82,4 odsto i u Hrvatskoj 82,3 odsto.


Na nivou cele Evropske unije procenat mladih koji se nisu osamostalili iznosi 68,2 odsto, a veći je među muškom populacijom – 73,3 odsto, dok devojke žive sa roditeljima u 62,9 odsto slučajeva.

U najmanjem broju mladi do 29 godina, računajući oba pola, žive sa roditeljima u Finskoj – 40,8 mladih muškaraca i 30,1 odsto devojaka, kao i u Danskoj 39,5 momaka i 31,9 mladih dama.

Pregled podataka Eurostata za 2017. godinu, koji su objavljeni u petak 14. decembra, dostupan je OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo policija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana betanija JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad Vreme u Novom Sadu bez struje Isključenje struje raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod bez vode elektrovojvodina bebe servisne informacije Spens vremenska prognoza novi sad plato spensa novosađani isključenje vode gradsko groblje novosadsko porodilište servisne informacije novi sad isključenja struje odbojka sahrane Elektrodistribucija Novi Sad RHMZ jkp lisje