ISTRAŽIVANJE: Na društvenim mrežama mnogo lažiranih letovanja

ISTRAŽIVANJE: Na društvenim mrežama mnogo lažiranih letovanja

Psiholozi kažu da većina to radi u želji da se dokaže u društvu...

Turisti ne govore istinu o svom odmoru i spremni su da lažiraju profile na društvenim mrežama kako bi im drugi zavideli, pokazalo je istraživanje američke agencije "Džet kost", koja je ispitivala 4.000 turista u želji da otkrije navike putnika.

Naime, oko polovina turista se posle letovanja hvali da je odmor bio savršen i kada nije, a ne govore istinu ni o smeštaju, ni o mestima koje su posetili, plažama na kojima su se kupali, a nisu iskreni ni kada govore o vremenskoj prognozi, prenosi portal B92.

Istraživanje je pokazalo da turisti, pre svega, ne govore istinu o odredištu na kojem su bili – primera radi, kažu da su bili u Veneciji, a tamo su otišli samo na izlet, dok su zaista boravili u Lido di Jezolu.

Ovakvu iskrivljenu sliku daju i o smeštaju, pa često kažu da su spavali u hotelu sa pet zvezdica. Zapravo, odu u lobi skupog hotela ili ispred hotelskog bazena, slikaju se i "zakače" lokaciju na njihovim fotografijama, pa svi ostali pretpostave da su letovali upravo tamo.

Svaka sedma osoba je uradila tako nešto, a kao opravdanje navode da su hteli da impresioniraju prijatelje. Četvrtina turista kaže da je bila u muzeju, išla na izlet, posetila pozorište, a samo su se slikali ispred.

Zanimljivo je da 70 odsto turista tvrdi da su na odmoru pili više nego što jesu, a to rade sa željom da bi pokazali da su se super proveli i potrošili "brdo" para.

Američki psiholozi kažu da većina to radi u želji da se dokaže u društvu.

"Profesionalno" laživanje: Sajt "Fejk a vekejšn" (Lažirajte odmor) nudi montažu kojom turista može da se pohvali da je bio na nezaboravnom odmoru. Na lažnoj pozadini se ubacuje njihova prava slika koja može odmah da se "okači" na društvene mreže.

 

Kompletan tekst može se pronaći na portalu B92.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan