ISTRAŽIVANJE: Spada li i nezdrava hrana u bolesti zavisnosti?

ISTRAŽIVANJE: Spada li i nezdrava hrana u bolesti zavisnosti?

Naglo odricanje od nezdrave hrane može da bude uzrok glavobolje, vrtoglavice, anksioznosti, žudnje i nesanice.

Osećaj malaksalosti ili tegobe nakon odricanja od grickalica nastaje zbog toga što prolazite kroz simptome zavisnosti, pojašnjavaju stručnjaci. Prema analizi nutricionista, koja je objavljena u magazinu Live Science, osobe koje naglo prestanu da jedu čips, kolače ili pekarske proizvode, proživljavaju iste simptome kao i oni koji prestanu da puše.

Tokom istraživanja, tim stručnjaka zatražio je od 200 ispitanika koji su bili na dijetama da odgovore na pitanja o simptomima, dok su njihovi odgovori pokazali da se gotovo svi suočavaju sa psihičkim i fizičkim poteškoćama.

Šefica istraživačkog tima Erika Šulte rekla je kako je ovo prvo istraživanje o simptomima koje ljudi mogu iskusiti zbog hrane.

- Ispitivali smo kako prerađena hrana, koja obično sadrži prekomerne količine šećera, može da izazove zavisnost – pojasnila je Šulte.

Stručnjaci Univerziteta u Mičigenu, kažu da ipak nisu detaljno istražili intenzitet simptoma kod ispitanika, ali veruju da su rezultati do kojih su došli početna tačka za dalja istraživanja o zavisnosti od hrane.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ horoskop Isključenje struje jkp lisje bez vode bez struje horoskopski znaci raspored sahrana novi sad sahrane novi sad novosadska policija Vreme u Novom Sadu crna hronika betanija raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop matičar novi sad novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vremenska prognoza novi sad novosađani Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad policija mup novi sad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode