ISTRAŽUJEMO: Koju (brzu) hranu Novosađani najčešće poručuju iz fotelje

ISTRAŽUJEMO: Koju (brzu) hranu Novosađani najčešće poručuju iz fotelje

Stanovnici Grada Novog Sada koji ne vole da posećuju restorane i lokale gde se prodaje brza hrana, kao i oni naši sugrađani kojima su nenadano došli gosti, uvek imaju mogućnost da direktno iz restorana, ali i preko specijalizovanih firmi za dostavu hrane, poruče svoje omiljeno jelo.

Zanimalo nas je šta je to što Novosađani najčešće naručuju preko dostavljača hrane, šta jedu vikendom, a šta radnim danima za ručak.

U Novom Sadu postoji nekoliko servisa za dostavu hrane, a jedan od njih je i "Alideda", u kojem su bili voljni da popričaju na ovu temu.  Kažu da se kod njih hrana naručuje isključivo putem interneta, a na području našeg grada rade tri godine.

Kako saznajemo, Novosađani preko "Alidede" – najčešće  svakodnevno, a posebno za vikend – poručuju roštilj i to isključivo za ručak. Uglavnom je to mešano meso, ćevapi i vešalice.

- Interesantno je i to da Novosađani kinesku hranu poručuju radnim danima posle podne i uveče, pa se stiče utisak da im je ovo omiljeni kasni ručak ili rana večera. Odmah iza kineske, naručuju u istom vremenskom periodu i italijansku hranu, odnosno pice i paste. Palačinke su standard kad je o desertu reč. Imamo i određen broj restorana koji nude upravo ovakva jela za dostavu, i iz kojih svakodnevno imamo veoma veliki broj narudžbina – navode u servisu "Alideda".


Pošto svakodnevno rade i sarađuju sa ljudima, zaposleni se susreću sa neobičnim zahtevima.

- Jedan Novosađanin, naš verni korisnik, svako jutro poručuje palačinke i to slatke, sa više dodataka. Jednom prilikom smo pitali palačinkarnicu koje je gramaže jedna palačinka sa svim dodacima koje ovaj čovek poručuje i dobili smo odgovor – skoro kilogram. Ne može svako toliko slatkog da pojede za doručak, pa nam je to, eto, bilo simpatično i pomalo čudno – navode zaposleni.

Kako kažu u "Alidedi", veoma su zadovoljni svojim novosadskim klijentima i imaju samo pozitivno iskustvo sa korisnicima, jer za ove tri godine, koliko posluju u Novom Sadu, nisu imali nikakvih neprijatnosti.U servisu Donesi.com kažu da je pica definitivno najpopularnija hrana u Novom Sadu.

- Dostava pice je popularna u svakoj prilici, na poslu, kod kuće posle radnog vremena... Pica je najbolja kada je vruća, a specijalna pakovanja i torbe koje koriste dostavljači omogućavaju da pica stigne na adresu topla i sveža, kao da je upravo izašla iz peći na drva – kažu zaposleni u Donesi.com.

Osim pice, u Novom Sadu se često jede roštilj – banjalučki i sarajevski ćevapi, pljeskavice, vešalice i pileće meso. Uz dobar prilog i brzu dostavu, roštilj je sigurno odličan izbor. Popularni "indeks" sendviči su najbolji u Novom Sadu i svi ih vole i često ih naručuju. Giros je takođe veoma popularna brza hrana među našim sugrađanima.

Aleksandra, vlasnica lokala brze hrane "Šiš-ćevap NS", kaže da kada je u pitanju dostava Novosađani najviše naručuju roštilj na kilo, ali i veće količine šiš-ćevapa kad imaju društvo, posebno vikendom.Sa njihovom pričom podudaraju se i priče naših sugrađana. Novosađani kažu da obroke najčešće poručuju vikendom. Naravno, reč je o roštilju, odnosno ćevapima ili mešanom mesu. Radnim danima većina njih u popodnevnim ili večernjim satima naručuje porodičnu picu i kinesku hranu.

Navode da su uglavnom zadovoljni dostavom, ali se ponekad desi da čekaju duže od predviđenog termina.

- Ne poručujem često, ali i kada naručujem hranu uglavnom je to preko Donesi.com. Ponekad se desi da čekamo malo duže, ali ništa strašno. Najčešće subotom ili nedeljom, kada ne želim da kuvam, poručim mešano meso za supruga, decu i mene – kaže Danica.


Marija obožava da jede picu, pa kada joj dolazi društvo, naruči je ili preko servisa ili direktno iz picerije ako imaju dostavu.

Takođe, dosta Novosađanki poručuje kompletan ručak (supicu, varivo, meso, salatu), a, kako kažu, veoma ukusnu hranu i brzu dostavu imaju u objektima "Sup&ce", "Klopa kao kod kuće", "Sarmica" i "Naša kujnica".

- U restorančiću "Sup&ce", pored redovne ponude imaju i kuvana jela po izboru i dostavu na lokaciju. Zaista svaka pohvala za njih, brzi su i tačni – kaže Dunja.

Jelena ističe da je njena preporuka definitivno pada na lokal "Sup&ce".

 - Uvek sveže, obroci preukusni i preobimni, po izuzetno pristupačnim cenama, što dokazuju mnogi stalni klijenti, među kojima sam i ja. Zaista iskrena preporuka, bez greške – navodi Jelena.


Zorica
komplet ručak sa supom, glavnim jelom i salatom najčešće poručuje u lokalu Kuvana jela "Sarmica", dok Vesna za sebe i svoju porodicu poručuje u restoranima "Klopa kao kod kuće" i "Naša kujnica".

Kada je o girosu reč, većina Novosađana ga poručuje u "Giros landu", jer, kako kažu, imaju brzu dostavu ali i najukusniji giros u gradu. Obično naručuju dupli giros, ali i ostala jela sa roštilja.

Za terotoriju grada, dostava je besplatna.

Oceni vest:
5
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan