ISTRAŽUJEMO: Novosadske optike sa najpovoljnijim cenama (FOTO)

ISTRAŽUJEMO: Novosadske optike sa najpovoljnijim cenama (FOTO)

Velikom broju naših sugrađana zatrebaće poseta optici, da li zbog izrade dioptrijskih stakala, kupovine dioptrijskih ramova ili, ukoliko su među srećnicima koji dobro vide, barem kvalitetnih naočara za sunce. Kako bi ova investicija bila što manja, a a vi dobili što više, istražili smo koje to optike u Novom Sadu imaju popularne cene i neke od proizvoda koji su baš povoljni.

Budući da je ovde u pitanju vid, pristojna cena ne sme biti jedini razlog za odabir optike kojoj ćete pokloniti svoje poverenje. Zato smo u našu listu uvrstili one optike koje, pored cene (itekako bitne za uštedu porodice), sugrađani hvale po kvalitetu proizvoda i usluga, širokom asortimanu, stručnosti i ljubaznosti.

"PILJAK"

Ova optika sa pristupačnim cenama nalazi se na Limanu, u Resavskoj 1, a uskoro se otvara i druga radnja, na Bulevaru Evrope, prekoputa hotela Šeraton.

Cene okvira ovde se kreću od 1.800 din. pa nadalje. Aktuelne su i dve akcije, od po 2.490 i po 3.990 din, u koje je uključen veliki izbor ramova i stakla cr 39 do +-6 dioptrije.
Jedna od beneficija koje ističu je brza izrada, danas za danas ili danas za sutra, jer na stanju imaju stakla za izradu naočara. Na istom mestu možete obaviti precizno utvrđivanje dioptrije od strane strukovnih optometrista sa Departmana za fiziku na PMF-u.


Uz to, optika "Piljak" je i ovlašćeni prodavac brenda "Luxotice", najvećeg konzorcijuma na svetu koji proizvodi naočare ("Ray Ban", "Versace", "Dolce Gabana", "Armani", "Oakley", "Sferoflex"...).

Takođe, prodaju i sočiva "Air optix", koja staju 2.000 din. po kutiji, a na stanju su im i sve dioptrije do + - 11. "Boushlomb" sočiva prodaju se po ceni od 2.950 din.

OPTIKA "S"

Stacionirana na Bulevaru kralja Petra prvog 89, Optika "S" raspolaže najvećim izborom ramova za decu, po ceni od 3.550 dinara. Cene okvira za odrasle su od 1.500 do 15.000 din, a dioptrijska plastika staje od 500 dinara pa naviše. Takođe, svake sezone imaju izuzetno dobar izbor polarizovanih naočara za sunce, po ceni već od 1.300 dinara.


Takođe se obavlja i pregled optometriste - besplatna kontrola dioptrije svakog dana, bez zakazivanja. Kad god da dođete, dočekaće vas optičar - optometrista Sonja Marković i uz besplatnu kontrolu dioptrije preporučiti najbolje rešenje pri izboru okvira i stakla za naočare. Izrada naočara za lager dioptrije vrši se u toku istog dana.


U ovoj optici uvek su aktuelni i stalni popusti, akcije, kao i plaćanje na rate (čekovi, administrativna zabrana, penzioni ček...).

"MRKELA"

U Stražilovskoj 27 nalazi se optika "Mrkela", gde se cene dioptrijskih ramova za odrasle kreću u rasponu od 1.500 do 9.000 dinara, dok su cene ramova za decu od 2.500 do 6.000 dinara. Cene dioptrijskih stakala staju od 250 dinara pa naviše, što zavisi od dioptrije i potreba svakog klijenta.


Željka Mrkela
, vlasnica ove optičarske radnje, iz ponude ističe dioptrijske ramove sa ultrapolarizovanim klipsama švajcarskog brenda "INVU", koji predstavljaju najbolje rešenje za one koji nose naočare, jer u jednim naočarima, nakon ugradnje stakala u ove ramove, klijenti dobijaju 2 u 1, tj. imaju i dioptrijske, ali po potrebi i sunčane naočare. Naočare za sunce "INVU" sa ultrapolarizovanim staklima koštaju od 6.500din do 10.500 din.


Prepoznatljivi su i po akcijskim cenama, a trenutno je aktuelno nekoliko akcija.

Za 2.500 din. može se dobiti provera dioptrije, kompletne naočare, tj. ram i plastična stakla u odgovarajućoj dioptiji, futrola i krpica. Za 3.500 dinara dobija se provera dioptrije, kompletne naočare, tj. ram i plastična stakla sa antirefleks zaštitom, futrola i krpica, dok za 7.500 din. mogu da se kupe i dva fotoosetljiva plastična stakla koja će vam ugraditi u vaš ram, ili u neki koji kupite kod njih.

"ORANGE OPTIC"

Ova optika, koja je zadobila poverenje mnogih naših sugrađana, nalazi se na nekoliko lokacija u gradu: u Pasterovoj 6, u Pašićevoj 1, na Žitnom trgu 11 i na Bulevaru Patrijarha Pavla 1.


 


Cene dioptrijskih ramova kod njih se kreću od 2.500 din, pa nadalje, dok polarizovane naočare za sunce možete pazariti po ceni od 3.900 din. pa naviše. Vrše i ugradnju polarizovane plastike u ramove, po ceni od 2.000 din, što ističu kao vrlo povoljnu opciju. Dečiji ramovi od memorijske plastike, potpuno savitljivi, staju oko 4.000 dinara.


Kako su nam rekli u optici, imaju za svakoga po nešto i vode računa da svako može sebi da priušti naočare. Stoga, odobravaju i kupovinu preko administrativne zabrane, kao i preko PIO fonda, na 12 mesečnih rata.

"NANA"

Optika u Kornelija Stankovića 17 poznata je po niskim cenama, pa se kod njih mogu naći ramovi + dioptrija već od 1.500 dinara pa nadalje.


Naočare za sunce
u ovoj radnji staju od 1.500 do 3.500 dinara.

Uz to, imaju i česte akcije i popuste.

"GOLUMBO"

Među hvaljenijim optikama sa korektnim cenama našla se i optika "Golumbo", smeštena u Pap Pavla 8. Kod njih su cene dioptrijskih okvira za odrasle od 1.100 do 11.500 din, a dečiji ramovi (svi modeli fleksibilni i izdržljivi) su uglavnom svi 3.400 dinara. Dioptrijska stakla se kreću od 600 dinara po komadu, pa naviše, u zavisnosti od zaštitnih slojeva.Ponude naočara za sunce što se tiče, nude isključivo one sa polarizacionim filterom, jer se sa njim dobija kristalno jasan pogled, bez odbljeska. U pitanju je švajcarski brend INVU, po ceni od 7.600 din.


Zaštitni znak i ono po čemu ih naši sugrađani prepoznaju je, kako kažu, njihov diplomirani optometrista Dragan Golubović, koji važi za izuzetno stručnog i posvećenog svakom pacijentu.


OPTIKA "WEST"

Optika u Fruškogorskoj ulici nudi širok asortiman dioptrijskih okvira, čije cene se kreću od 1.990 do 16.000 dinara, kao i naočara za sunce, po cenama od 3.000 do 8.000 dinara.

 

ž


U njihovoj ponudi su stakla renomiranih svetskih proizvođača, kao što je francuski Essilor, slovenački OKM i domaći, POL Beograd. Cene stakala od organske plastike u paru, sa anti-refleksnim slojem, kreću se od 2.000 dinara pa naviše. U ponudi su i stakla sa blue light filterima (za rad za računarom), koja blokiraju štetne zrake koje emituju led ekrani. Njihova akcijska cena je 4.300 din. u paru.


Ono što ih, prema njihovim rečima, izdvaja od ostalih, je to što se u ovoj optici svakog dana može obaviti besplatan pregled kod dvoje diplomiranih optometrista sa Prirodno-matematičkog fakulteta.


Ne treba zaboraviti da dobar vid nema cenu, ali svakako je odlična opcija da uz dobijeni kvalitet bar u nečemu uštedite.

Ukoliko znate još neku optiku koja zaslužuje da se nađe na našoj listi, budite slobodni da je pomenete u komentarima ovog teksta.

Oceni vest:
25
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stefan

  pre 1032 dana i 18 sati

  Zašto niste pomenul optiku Zorić u Železničkoj ulici? Već deceniju radim okvire i stakla kod njih. Porodičan biznis, Darko se uvek maksimalno potrudi; čak me je jednom odgovorio od skupljeg rama da bi poručio jeftiniji koji sam želeo. Srdačna preporuka, zaista.

  Oceni komentar:
  15
  21
 • Uroš

  pre 1031 dan i 13 sati

  Zaboravili ste da pomenete najstručniju, najljubazniju, najkvalitetniju i najpovoljniju optiku koja se maksimalno korektno brine o vašim očima punih 37 godina. To ke optika Exclusiv plus, na čelu sa vlasnicom Tanjom, zbog koje stranke dolaze ne samo iz Novog Sada, već i iz regiona. Adresa optike je Kisačka 31.

  Oceni komentar:
  4
  11
 • Mrazon

  pre 1030 dana i 16 sati

  Cara Dušana ne znam tačno broj ali tamo je Extra fokus bez koga je Vaše istraživanje subjektivno i nepotpuno.

  Oceni komentar:
  4
  14
 • Čupka

  pre 911 dan i 8 sati

  Svakako bih dodala vašoj listi i iskreno preporučila optiku SANI OPTIK.Imaju dve prodavnice u Novom Sadu,u Pašićevoj i u Z.Jovinoj.Osoblje je za svaku pohvalu,ljubazni i stručni.Imaju veoma lepe i kvalitetne naočare,a i kontaktna sočiva.Svako može sebi pronaći ono što mu odgovara.Mi smo porodično njihovi klijenti već godinama,sve obavimo na jednom mestu,proverimo i dioptriju i sluh,i plaćamo na rate,a baka je kod njih proverila sluh i kupila slušni aparat.Eno,sada je stalno nasmejana,jer čuje ko šta priča.I u pravu ste,vid nema cenu,a kvalitet je ono što traje.

  Oceni komentar:
  8
  12