ISTRAŽUJEMO: Šta je sa parkom kod Bulevara Evrope? (VIDEO)

ISTRAŽUJEMO: Šta je sa parkom kod Bulevara Evrope? (VIDEO)

Nova Detelinara je dobila parking, a o završetku radova na budućem obližnjem parku nema ni govora. Naša reporterka je proverila dokle se stiglo sa radovima.

S obzirom na to da Bulevar Evrope dobija nova, preko potrebna parking mesta, doduše sagrađena na uštrb zelene površine, nismo mogli a da se ne zapitamo šta se dešava sa parkom koji je trebalo da bude izgrađen između Nove Detelinare i Novog naselja.

Pripreme su urađene još 2017. godine, a na samoj izgradnji se radilo oko godinu dana, sve do marta ove godine kada su radovi stali. Planom je predviđeno da se urade staze, igrališta, teren sa teretanom, teren za boćanje, dve fontane, dve česme i javni toalet.

Od svega navedenog, na licu mesta smo zatekli jedan manji deo staze već obrastao u korov, javnu rasvetu i objekat javnog toaleta. Ovim tempom, izgradnja parka neće biti gotova ni za nekoliko godina.

Slika govori više od hiljadu reči, te procenite sami.

Oceni vest:
23
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Toval

  pre 798 dana i 11 sati

  Malo preteraste sa ovim "nekoliko godina" - može ovo da se završi za par meseci, samo da nastave da rade i malo pojačaju tempo

  Oceni komentar:
  15
  2
 • Obećali transparentnost

  pre 797 dana i 19 sati

  Pa nisu valjda ludi da završe?
  Princip svake kra]e javnih sredstava se zasniva na sledećem:
  1. Da postoje javni radovi, bilo kakvi i bilo kojim povodom, pa makar da je bista Miki Mausa.
  2. Da ti radovi traju što duže, jer je ukradena količina novca srazmerna dužini radova.
  3. Da izvođač radova "donira" obično 30% ukradenog novca partiji i onima koji su odobrili radove.
  4. Da se radovi stalno prolongiraju raznim "ometajućim faktorima" zbog kojih se pridodaju ankesi ugovora, u kome se pređašnje cene uvećavaju.

  Oceni komentar:
  0
  16
 • Sax

  pre 797 dana i 16 sati

  Pa vec su ustinuli deo parka da dignu luksuzni stambeni blok.Vec prodaju stanove a nisu ni temelj udarili.To koci izgradnju parka.

  Oceni komentar:
  0
  11
 • lesli

  pre 797 dana i 16 sati

  Molim vas da nastavite da pratite šta će se dešavati s tim parkom. Japanskim parkom (tako je nazivan, kao što piše u vašoj vesti od 14. 9. 2017. !) koji je odavno trebalo da bude završen.

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Stanka

  pre 796 dana i 11 sati

  Bravo za izvestaj o parku. Posaljite vasu ekipu da napravi prilog o ogromnoj divljoj deponiji i nehigijenskom naselju u ul.Branislava Borote, u neposrednoj blizini istog parka. Pripadnici romske nacionalnosti dovlace tudji otpad i smece iz citavog grada, na GRADSKU PARCELU u neposrednoj blizini Doma zdravlja na NN i stambenih objekata. Na tom mestu bilo bi lepse da imamo sportske terene za rekreaciju, decije igraliste, teren za kucne ljubimce, park... sta god, samo da urede prostor a ne deponiju sa koje se siri smrad od smeca koje truli, smrad od fekalija ljudi koji tu zive, od dima vatre koju pale, petlove koji kukuricu od ranog jutra, pasa koji napadaju prolaznike, pacove... uzas! Vise od petnaest godina ukazujemo na problem i nadlezni ne reaguju. Da li smo mi gradjani treceg reda? Da li je ovo grad kulture?Sramota.

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Pinčika

  pre 795 dana i 22 sata

  Čeka se izmena urbanističkog plana, umesto parka - stambene zgrade, "Galens" čeka...

  Oceni komentar:
  0
  9