IT era: Po rezultate konkursa za vrtiće samo “pešadija”!

IT era: Po rezultate konkursa za vrtiće samo “pešadija”!

Kako stvari stoje, izgleda da je hiljadu i kusur roditelja koji su, sasvim logično, probali da saznaju rezultate kada je i najavljeno, izvršilo neorganizovani hakerski napad i tako zagušilo sajt Radosnog detinjstva.

Rezultati ovogodišnjeg konkursa za upis dece u vrtiće PU "Radosno detinjstvo" objavljeni su danas, ali samo u vrtićima ove ustanove. Roditelji koji žele da provere da li je njihovo dete upisano u vrtić imaju samo jedan način da to urade, a to je da odu i potraže spiskove na vratima vrtića koje su naveli kao prve na listi želja. Kako kažu iz Radosnog detinjstva, za online rezulatate će morati da sačekaju do sutra.

- Kao što smo i najavili, rezultati su okačeni danas, ali imamo problem sa internetom, te ćemo ih na naš sajt okačiti tek sutra – objasnila je danas za portal mojnovisad.com Ruža Pajantić, PR "Radosnog detinjstva".

Podsetimo da roditelji čija su deca primljena, koji uzgred treba da časte prijatelje i rodbinu, imaju ograničen rok u kojem treba da potpišu ugovor, ili će se smatrati da su odustali, a počeo je da teče i rok za žalbe onima čija deca nisu primljena.

Kako stvari stoje, izgleda da je nekoliko hiljada roditelja koji su, sasvim logično, probali da saznaju rezultate kada je i najavljeno, izvršilo neorganizovani hakerski napad i tako zagušilo sajt Radosnog detinjstva, što bi u tom slučaju govorilo o njegovim tehničkim kapacitetima.

Usput, reč je o neverovatno ružnom i nefunkcionalnom sajtu koji je po izgledu (ne usuđujemo se upotrebiti reč dizajn), kao i po načinu prezentacije sadržaja i dostupnosti, zapeo negde između 2000. i 2001. godine. Ko ne veruje neka proveri, ako uspe da ga otvori, adresa je: http://www.predskolska.rs.

 

UPIS, ŽALBE I PREMEŠTAJI: Od 4.414 prijavljene dece za ovu školsku godinu, 1.233 je upisano u vrtiće PU "Radosno detinjstvo". Roditelji koji nisu zadovoljni dodeljenim vrtićem, za premeštaj svog deteta mogu da urgiraju tek od 1. septembra.
Od 3.181. deteta koje je ostalo na listi čekanja, 813 je konkurisalo na neraspisana mesta, a njih osmoro su bili premladi.
- To su praktično bebe mlađe od šest meseci koje mi ne možemo sad da upišemo. Ipak, prijave koje su roditelji podneli su ostale kod nas i naćiće se na listi čekanja od septembra - rekla je medijima koordinatorka Službe za upis, ispis i premeštaj Ružica Svorcan.
Roditelji dece koja su se našla na listi čekanja imaju pravo da u sledećih osam dana podnesu žalbu "Radosnom detinjstvu", a mame i tate mališana koji su upisani trebaju da do 30. juna odu u ovu ustanovu na adresi Pavla SImića 9 i da potpišu ugovor kako bi dobili upisnicu.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobbs

  pre 2793 dana i 14 sati

  Nesto mute

  Oceni komentar:
  0
  4