IT kompanije najčešći kupci poslovnih zgrada i hotela u Novom Sadu

IT kompanije najčešći kupci poslovnih zgrada i hotela u Novom Sadu

Preuređivanje hotela za potrebe IT sektora, renoviranje zgrada Radničkog i “Novkabela” praksa su novih kompanija koje ulažu milione u nekadašnje novosadske objekte koji su im potrebni za kancelarije u koje treba da smeste na hiljade zaposlenih.

Zgradu Radničkog univerziteta je krajem 2020. godine na javnoj licitaciji kupila kompanija "Vega IT". U martu prošle godine predstavljeno je idejno rešenje za izgled takozvanog "Plavog nebodera", a o tome je ranije govorio suosnivač kompanije “Vega IT” Vladan Ostojić, piše Dnevnik.rs.

Ostojić je tada rekao da se raduje što je rekonstrukcija zgrade započeta u skladu sa kreiranim planovima i što će nekadašnji simbol Novog Sada dobiti novi sjaj. Nov poslovni prostor na 13 spratova sadrži 6.500 kvadratnih metara. 550 ljudi radiće u obnovljenoj zgradi Radničkog univerziteta

Čak 21 godinu je objekat Radničkog univerziteta bio simbol za propadanje grada i za stradanje, a ovo je momenat kada Novi Sad ulazi u novu eru svog razvoja i potvrda da se četvrta industrijska revolucija dešava i u našem gradu. Ova poslovna zgrada je svojevrsna moderna fabrika, u kojoj će raditi oko 550 ljudi. To je nešto što je neophodno svakom gradu koji želi da zadrži konkurentnost i da se razvija. Veoma sam srećan i ponosan, a posebno zahvalan “Vega IT” na ovom hrabrom poslovnom potezu i na njihovoj odlučnosti da nastave da investiraju u našem gradu. Oni su mogli da se opredele za bilo koji grad u zemlji ili svetu, ali odlučili su se da ovde, u Novom Sadu, investiraju preko 12 miliona evra za kupovinu i rekonstrukciju objekta, što je impozantna cifra. Ipak, nešto što nadilazi pitanje ekonomije, jeste pitanje simbolike koja je od opštedruštvenog i gradskog značaja – kazao je ranije gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević.

Hotel "Master" poslužio je beogradskoj kompaniji HTEC grupa da smesti svoj tim. Zgrada je preuređena i, kako kažu, zadovoljava njihove potrebe.

Kako je ranije saopštila kompanija "Šnajder elektrik", hala nekadašnjeg "Novkabela" biće rekonstruisana i pretvorena u moderan poslovni centar, koji će ispunjavati najviše ekološke i energetske zahteve i imaće status CO2 neutralne zgrade. Kako su dalje pojasnili kroz taj projekat, industrijska zona nekadašnjeg giganta ponovo će dobiti status centra razvoja novih tehnologija. Iz "Šnajdera" su ranije najavili da, osim što će zadovoljiti potrebe zaposlenih, objekat će, nakon renoviranja, biti jednan od najsavremenije opremljenih u našoj zemlji, s najmodernijim tehničkim sistemima i komponentama iz proizvodnog programa te kompanije za upravljanje zgradama.

Ceo tekst možete pročitati preko ovog linka.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan