Italijasnki "Calibro 35" večeras u klubu "The Quarter"

Italijasnki "Calibro 35" večeras u klubu "The Quarter"

U klubu "The Quarter" u Novom Sadu večeras, sa početkom u 21 čas, nastupiće italijanski bend "Calibro 35".

Idejni tvorac sastava "Calibro 35" je producent Tommaso Colliva (Muse, Franz Ferdinand, Arto Lindsay, Twilight Singers...) koji u leto 2007. godine okuplja ekipu zapaženih studijskih muzičara sa željom da formira instrumentalnu postavu koja će svirati muziku inspirisanu temama iz italijanskih krimi filmova iz 60 - tih i 70 - tih. 

Bend 2008. objavljuju prvi album koji dobija pozitivne kritike u muzičkoj štampi širom kontinenta. U decembru iste godine završavaju svoj prvi soundtrack za film "Said" tako što su tokom interne projekcije filma snimali uživo u čuvenom rimskom studiju "Forum" koji je osnovao Ennio Morricone 1969. godine, navodi se u pozivu.

2009. godine, osim živih nastupa, "Calibro 35" snimaju i singl "Tutta Donna" koji stiže na prvo mesto italijanske nezavisne radio top liste.

Početkom 2010. objavljuju album "Ritornano Quelli di... Calibro 35″. Bend je gotovo neprekidno na turnejama, a poseban kuriozitet su žive svirke tokom projekcija filmova.

U januaru 2011. izlazi im kompilacija B strana singlova i neobjavljenog materijala "Rare". Nakon skoro celogodišnje turneja po Evropi i SAD "Calibro 35" u oktobru prihvataju još jedan veliki izazov – sa milanskim simfonijskim orkestrom nastupaju u obradama tema iz italijanskih horor filmova 70 - tih u obnovljenom pozorištu Teatro Dal Verme u Milanu.

2012. Godinu započinju izlaskom novog albuma – "Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti è puramente casuale" (svaka sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je potpuno slučajna).

U toku 2013. godine nastupaju širom sveta, od Brazila i Nublu Jazz Festivala, preko brojnih nastupa po Evropi a u junu ponovo otvaraju koncert benda Muse, ovoga puta u Torinu.

Četvrti po redu album pod nazivom S. P. A. C. E izdaju u novembru 2015. godine.

"Calibro 35" dolaze iz Milana, a sastav čine: Luca Cavina, Enrico Gabrielli, Massimo Martellotta, Fabio Rondanini i Tommaso Colliva.

Kao predgrupa na večerašnjem koncertu nastupiće novosadski bend Monohrom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan