Iz budžeta grada 485 miliona za novorođenčad, trojke, predškolce...

Iz budžeta grada 485 miliona za novorođenčad, trojke, predškolce...

Novčana podrška porodicama s decom biće obezbeđena i ove godine, u ukupnom iznosu od gotovo 485 miliona dinara za 17.375 korisnika, odlučeno je na poslednjoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Kako prenosi "Dnevnik", to podrazumeva pomoć za novorođenčad, za porodice koje dobiju trojke, novogodišnju novčanu pomoć i poklon, novčani poklon povodom Dana Grada, besplatan boravak dece u PU "Radosno detinjstvo", ishranu dece u osnovnim školama, pomoć u školovanju darovitih učenika srednjih škola, finansiranje vantelesne oplodnje, platni promet i bankarske usluge za isplate pomoći utvrđene odlukom i program manifestacije "Dečja nedelja", u čijoj realizaciji učestvuju deca iz predškolskih ustanova i osnovnih škola Novog Sada. Svi zahtevi se podnose putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove u Žarka Zrenjanina 2.

Prava na ovaj vid podrške, navodi novosadski dnevni list, imaju porodice čiji su članovi državljani Republike Srbije i imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, odnosno boravište, ako je reč o osobama raseljenim s Кosova i Metohije. Sva prava ostvaruje majka koja rodi prvo dete, trojke, prva se porodi 1. januara ili na Dan Grada, 1. februara. Кada se tih datuma pri porođaju rodi više od jednog deteta, svako novorođenče dobija određni novčani iznos i poklon. Da bi majke uopšte ostvarile ta prava, moraju da podnesu fotokopiju lične karte i izjavu da neposredno brinu o detetu, kao i dokaz o državljanstvu i mestu prebivališta/boravišta, ali i fotokopiju računa otvorenog kod poslovne banke. Službenim putem se pribavlja izvod iz matične knjige rođenih za svu decu.

Opširnije ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan