Iz Dečijeg sela pre tri dana nestalo još troje dece

Iz Dečijeg sela pre tri dana nestalo još troje dece

Jana Špoljar nije jedino dete nestalo iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici. Ova devojčica nestala je u ponedeljak 30. maja zajedno sa još dve devojčice i jednim momkom, koji su takođe štićenici ovog sela i deca bez roditeljskog staranja.

To su Andrijana Mandić, Mejra Dikulić i Stefan Tadić. Sve tri devojčice imaju 13 godina i idu u sedmi razred osnovne škole. Stefan ima 18 godina i navodno je momak Mejre Dikulić.

Nestala tinejdžerka iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici


Jedino što se sigurno zna je da su deca zajedno. Oni su dobra deca, ne puše, ne piju, nisu nasilni – priča izvor Telegrafa blizak deci i dodaje da su ova deca iz sela bežala i ranije, ali ono što zabrinjava je što bi se uvek vratili posle dan, najkasnije dva, a ovaj put se nisu vratili više od 72 sata.

U Dečjem selu rekli su danas da je maloletna J. Š. na smeštaju nekoliko meseci u ustanovi za decu i mlade i da je samovoljno napustila ustanovu u noći 30. maja oko 21 sat.

Dežurni vaspitači su stupili u kontakt sa njom telefonom a ceo slučaj je prijavljen policiji koja intenzivno traga za njom. Sa policijom svakodnevno razmenjujemo najnovije informacije do kojih dolazimo – rekao je Mirko Jankelić, direktor Dečijeg sela.

On napominje da je Dečije selo ustanova socijalne zaštite koja na svom zbrinjavanju ima decu bez roditeljskog staranja i otvorenog je tipa bez ograde, zida i kapije i rampe, što i jeste cilj da bi se deci omogućio manje restriktivan smeštaj po kućicama koje najviše odgovaraju porodičnom ambijentu.

Poštovane su sve procedure i stručni postupci, a ceo slučaj prati i inspekcija socijalne zaštite – poručio je Jankelić.

Razredna jedne od nestalih devojčica rekla je za "Novu" da dece nema više od 72 sata, te da je jako zabrinuta i da je zbog toga objavila njihove fotografije na društvenim mrežama kako bi ih možda neko prepoznao.

Ukoliko neko vidi ovu decu, obavezno neka javi i najbližoj stanici policije.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan