Iz gradske kase preko 480 miliona RSD za podršku porodicama s decom

Iz gradske kase preko 480 miliona RSD za podršku porodicama s decom

Odlukom Grada Novog Sada o pravu na finansijsku podršku porodici s decom, ove godine će biti izdvojeno oko 484 miliona dinara, što je nepunih 50 miliona više nego lane.

Taj novac namenjen je prvorođenoj deci u novogodišnjoj noći, deci rođenoj 1. februara za Dan Grada, za besplatan boravak dece u predškolskoj ustanovi, besplatnu ishranu u osnovnim školama, pomoć u školovanju darovitih učenika srednjih škola i studenata, finansijsku podršku porodici s decom upisanom u privatne vrtiće, kao i za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju.

Кako za "Dnevnik" kažu u Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, ta finansijska podrška ima za cilj poboljšanje uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba dece, kao i materijalnog položaja porodica s decom. Takođe, akcenat se stavlja i na podršku roditeljima da ostvare željeni broj dece, što istovremeno predstavlja i pronatalitene mere.

Za prvorođeno dete roditelji dobijaju 35.000 dinara, što je 15.000 više nego prošle godine, dok se za trojke izdvaja 150.000 dinara. Sva deca koja se rode 1. januara dobijaju novogodišnju novčanu pomoć od 50.000 dinara, dok prva rođena beba dobija poklon u vrednosti od 200.000 dinara, što je duplo više nego protekle godine, navodi "Dnevnik". 

Da podsetimo, od ove godine uveden je poklon i za majke beba koje se rode 1. februara, na Dan Grada Novog Sada, i to u iznosu od 200.000 dinara po detetu.

Pored navedenog, svi roditelji dobijaju novac iz republičke kase za prvo, drugo, treće i četvrto rođeno dete, s tim što se naknada za prvo isplaćuje jednokratno i iznosi nešto više od 38.000 dinara. Za ostalu rođenu decu novac se uplaćuje u 24 jednake mesečne rate u iznosu od šest do 15.000 dinara, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop RHMZ Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište novosađani servisne informacije jkp lisje bez vode sahrana raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija bebe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vremenska prognoza gradsko groblje novorođenčad betanija elektrovojvodina servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad sahrane horoskopski znaci bez struje Vreme u Novom Sadu matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje Isključenje struje