Izabran novi Upravni odbor DaNS-a, na čelu sa  Anom Ferik Ivanovič

Izabran novi Upravni odbor DaNS-a, na čelu sa Anom Ferik Ivanovič

Na izbornoj skupštini Društva arhitekata Novog Sada (DaNS) koja je održana juče, 17. maja, izabran je novi Upravni odbor, na čelu sa novom predsednicom Anom Ferik Ivanovič.

Kako se navodi na sajtu Društva, umesto starog upravnog odbora sa predsednikom Miljanom Cvijetićem, kojima je istekao mandat, izabrana je nova lista kandidata koju su činili:

1. Ana Ferik-Ivanovič
2. Aleksandra Marinčić
3. Teodora Basta
4. Milena Đinić
5. Ilija Gubić
6. Jovan Đerić
7. Stevan Rodić

Oni sada čine novi Upravni odbor Društva arhitekata Novog Sada, a Ana Ferik Ivanovič je izabrana za predsednicu DaNS-a. Mandat će im trajati dve godine.

Izbor Ane Ferik Ivanovič za predsednicu DaNS-a, pozdravio je i Ekološki front Novi Sad (EFNS) napomenuvši da je ona njihova stručna saradnica.

Puno smo radili sa Anom prethodne godine, bila nam je izuzetno važna saradnica iz oblasti arhitekture, pokušavali smo da spasimo sportski park na Detelinari, borila se kao lavica na javnim sednicama za svako parče zelenila – navodi se unjihovoj objavi na Fejsbuku.

Dodaju da im je posebno drago što je po prvi put jedna žena na čelu ovog tako važnog strukovnog udruženja!

U Upravnom odboru je i naša Milena Đinić sa kojom smo prošli mnoge borbe, od Limana do GUP-a.
Verujemo sa razlogom i u Jovana Đerića, Aleksandru Marinčić, Stevana Rodića, Teodoru Basta i Iliju Grubića – napominju iz EFNS i veruju da će DaNS i dalje biti uz građane i građanke Novog Sada!

Podsećamo, nadležni u "Urbanizmu" su pokušali da diskredituju Anu ferik Ivanovič zbog njenog angažovanja protiv nacrta GUP-a i na očuvanju zelenila u Novom Sadu.  

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan