IZBORI: Do sad proglašene tri kandidature, u najavi Čanak, Fajgelj, Jeremić...

IZBORI: Do sad proglašene tri kandidature, u najavi Čanak, Fajgelj, Jeremić...

Republička izborna komisija proglasila je do sad tri predsednička kandidata za izbore 2. aprila – Aleksandra Vučića, Sašu Jankovića i Vojislava Šešelja.

Ostali koji žele da uđu u trku za predsednika mogu da se prijave do 12. marta u ponoć.

Prva je, 5. marta, proglašena kandidatura Aleksandra Vučića, kojeg je predložila Koalicija SNS, SPS, SDPS, Jedinstvene Srbije, PUPS-a, Pokreta socijalista, SPO, Pokreta snaga Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara.

Uz njegovu kandidaturu dostavljeno je 60.000 potpisa, a RIK je utvrdio da je pravno valjano 56.516 potpisa.

RIK je zatim proglasio i predsedničkog kandidata Grupe građana "Za Srbiju bez straha", Sašu Jankovića, uz čiji predlog su podnete ukupno 17.134 izjave birača da ga podržavaju.

Treći proglašeni kandidat je Vojislav Šešelj, uz čiju kandidaturu je dostavljeno 12.976 potpisa.

Redosled predsedničkih kandidata biće određen žrebom, a predlog kandidata može biti podnet RIK samo ako ga svojim potpisima podrži najmanje 10.000 birača.

Do sad, kandidature su najavili predsednik CIRDS-a i bivši šef diplomatije Vuk Jeremić, lider Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik LSV Nenad Čanak, lider Pokreta Dveri Boško Obradović, kao i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Kandidat DSS za predsednika Srbije biće Aleksandar Popović, a kandidaturu je najavio i bivši funkcioner Pokreta socijalista Bratislav Jugović.

Predsedničku kandidaturu najavio je i predsednik stranke "Aktivna Srbija" Dušan Janjić, kao i dva državljanina Srbije iz SAD, Danijela Sremac i Vladimir Rajčić, te predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović.

Takođe, kandidature su najavili i nekadašnji član SNS i estradni menadžer Saša Mirković i bivši visoki funkcioner Treće Srbije, desničar Andrej Fajgelj, koji je više puta hapšen zbog pretnji Aleksandru Vučiću i Saši Jankoviću.

Kandidaturu je najavio još jedan bivši član Treće Srbije, Miroslav Parović, koji bi trebalo da bude kandidat Narodnog slobodarskog pokreta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Oslo

  pre 1255 dana i 12 sati

  Pa treca srbija se zvala zato što su imali tri člana. Od ta tri dva se prijavila sa budu predsednici. I saka raznih jadnika da budemo realni samo jedan moze da pobedi. A ovi cija imena niko nije cuo i posle izbora niko nece moci da ih se seti, čemu to sve? Pa jednostavno ljudi mlate plate po raznim jkp i jp pa nemaju posla i jadni moraju da se bave politikom da im ne bude dosadno. Izem ti izbore.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • mix

  pre 1255 dana i 11 sati

  A na Belog ste zaboravili?

  Oceni komentar:
  0
  7