Izbori na svim nivoima biće održani najkasnije za osam meseci

Izbori na svim nivoima biće održani najkasnije za osam meseci

Izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima, i to od 20. marta do 3. aprila sledeće godine.

To se moglo čuti juče na desetoj rundi međustranačkog dijaloga, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje nezvanično "Blic".

Ovaj sastanak je bio svojevrsna rekapitulacija ranijih devet susreta, a na osnovu dosadašnjih izjava učesnika dijaloga, najviše se pričalo o zastupljenosti u medijima ali i o promeni u izbornom procesu u toku samog izbornog dana, piše B92.

Na osnovu svega što je izrečeno čini se da je vlast spremna na ustupke oko svega što se moglo čuti do sada, pa i dogovora oko cenzusa. Bilo je reči da bi izbori na svim nivoima trebalo da budu održani u isto vreme, u perodu od 20. marta do 3. aprila. Dotakli smo se i tema finansiranja kampanje, i da je je teško ispratiti troškove uz dosadašnji sistem finansiranja, pošto se 20 odsto planiranih sredstava iz budžeta raspoređuje ravnomerno podnosiocima proglašenih izbornih lista, a onda preostalih 80 osto na one koji su prešli cenzus, srazmerno mandatima. Bilo je reči da se taj procenat pomeri, da više novca dobiju podnosioci proglašenih lista – otkriva izvor "Blica" i dodaje da bi trebalo da bude održana zajednička obuka posmatrača izbora, a pored notara i opštinski overitelji će moći da overe prikupljene potpise. 

Takođe, kako prenosi B92, insistiralo se i na tome da se obrati pažnja na nepravilnosti oko manjinskih lista.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan