Izdavanje elektronskog uverenja Poreske uprave oslobođeno takse

Izdavanje elektronskog uverenja Poreske uprave oslobođeno takse

Poreska uprava Srbije je podsetila da se, na osnovu izmene Zakona o republičkim administrativnim taksama, od 14. decembra, ne plaća taksa za izdavanje uverenja Poreske uprave elektronskim putem, odnosno automatskim preuzimanjem podataka iz evidencije Poreske uprave preko elektronske komunikacije.

Poreski obveznici koji podnose zahtev za dobijanje uverenja u papirnoj formi preko pisarnice u filijalama Poreske uprave i dalje su u obavezi da plaćaju taksu kao i do sada, i to u ukupnom iznosu od 640 dinara, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je od 1. marta ove godine Poreska uprava poreskim obveznicima omogućila podnošenje zahteva i izdavanje poreskih uverenja elektronskim putem bez potrebe da dolaze u njene filijale.

Preko portala Poreske uprave e-Porezi, poreski obveznici mogu elektronski podneti zahteve za izdavanje uverenja i dobiti uverenja u elektronskom obliku o plaćenim obavezama na svim uplatnim računima javnih prihoda, uverenja o plaćenim doprinosima za zdravstveno osiguranje, uverenja o plaćenom porezu na dodatu vrednost i uverenja o plaćenim porezima i doprinosima po odbitku.

Podaci pokazuju da je od dana početka primene tog propisa, primljeno blizu 90.000 zahteva u elektronskom obliku, odnosno da se prosečno dnevno izdaje oko 500 uverenja u elektronskom obliku.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan