Izdavanje stanova: Kakve su cene pred Exit

Izdavanje stanova: Kakve su cene pred Exit

Na opšte zadovoljstvo mnogih Novosađana, ali i turista, naš grad će i ove godine, za vreme trajanja Exita (od 10. do 14. jula), ugostiti mnogobrojne ljubitelje dobrog zvuka. Zato se ovih dana u Novom Sadu traži soba više a, kako saznajemo, i stanovi na dan su skuplji u proseku za 10–20 evra u odnosu na ostale mesece u godinu.

Oni koji još uvek nisu rezervisali hotelsku sobu ili ne žele da borave u kampu, mogu da rezervišu i privatan smeštaj. Zato smo se raspitali koliko košta iznajmljivanje kuće, odnosno stana.

Sajtovi i Fejsbuk stranice prepuni su oglasa u kojima Novosađani nude stanove i kuće za strane i domaće turiste. Od pojedinih stanodavaca saznajemo da oni već godinama imaju stalne goste koji su kod njih već rezervisali.

Oni koji svoje apartmane još nisu izdali, sada ih nude po ceni od 30 do 100 evra po osobi, s tim da cena zavisi od lokacije, opremljenosti stana i kvadrature. Međutim, ima i onih koji stan za četiri dana izdaju po ceni od 200 do 500 evra, dok pojedine kuće sa više soba, najčešće u Petrovaradinu, izdaju po ceni od 300 evra pa naviše za samo četiri dana. Primera radi, u jednoj grupi na Fejsbuku gde se izdaju stanovi i kuće za vreme Exita, za stan od 55 metara kvadratnih na Podbari traže 350 evra, a ima i onih koji izdaju i garsonjere po istoj ceni.

Iz godine u godinu raste i ponuda izdavanja nekretnina i u prigradskim naseljima, pa tako u jednoj vikendici na Popovici noćenje staje 10.117 dinara, dok u Sremskoj Kamenici za stan na dan traže 14.052 dinara. Ima i onih koji za četiri dana Festivala traže između 150 i 250 evra, ali za vikendice manje kvadrature i to na lokacijama koje nisu preterano atraktivne za goste.


Mnogi svoje stanove izdaju na sajtovima "Stan na dan" i "Reeentiraj", a noćenje se naplaćuje između 20 i 100 evra. Cena zavisi od lokacije i opremljenosti nekretnine.  Inače, aplikaciju Reeentiraj su napravila dvojica Novosađanina koji ističu da se preko nje stanovi izdaju bez ikakve nadoknade, a dovoljno je samo da se, onaj ko izdaje, registruje. Zato na ovom sajtu postoji zaista velika ponuda nekretnina a, primera radi, apartman za 4 osobe na Salajci, u Karađorđevoj ulici, staje 20 evra po noćenju, a za stan u Kisačkoj za 3 osobe, za vreme Exita, za noćenje treba da se izdvoji 89 evra. Na Sajmištu, u Novosadskog sajma, kapacitet za dve osobe iznosi 40 evra, dok  na Adamovićevom naselju, na Bulevaru Evrope, izdavanje apartmana za dve osobe košta 30 evra.

I na Grbavici izdaju stanove za vreme Exita s tim da za stan za dve osobe, po noćenju traže 50 evra, dok one skromnije varijante koštaju između 30 i 40 evra. U centru se stanovi izdaju od 30 i 65 evra pa naviše, a na Detelinari mogu da se nađu za svega 20 evra. Kada je reč o Limanima, interesantno je da je u ovom delu grada ponuda poprilično "mršava", a izdavanje stanova (svega pet) po noćenju staje između 30 i 40 evra.

Na sajtu "Stan na dan" izdaju jednu vilu na Kameničkom putu koja se prostire na 150 m2 i opremljena je za prenoćište do 10 osoba. Apartman ima tri spavaće sobe sa bračnim krevetima i dnevni boravak sa dva kauča na razvlačenje, dva kupatila i kompletno opremljenu kuhinju. Cena po noćenju je 529 evra.

Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
4
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 13 dana i 8 sati

  Pa ja sam za 200 e/dan dvoiposoban

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Slaven

  pre 12 dana i 18 sati

  Tome (ne tim, nego TOME) što dolazi na Egzit izdavati smeštaj isključivo deset puta skuplje. Noćenje da kreće od hiljadu evra.

  Oceni komentar:
  3
  9
 • zele

  pre 3 dana i 5 sati

  Nisam uspela da nadjem tu aplikaciju,da li ste sigurni da postoji?
  Izdajem stan za vreme exita, kontakt

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Originalni sajt Egzita

  pre 2 dana i 20 sati

  Odeš sestro na Exit sajt pa imaš u meniju Mobile App?
  Verovatno app sve radi, možda i kuva kafu.
  https://www.exitfest.org/

  Oceni komentar:
  0
  1