Izgradnjom kružnog toka povezaće se Novo naselje i Veternik

Izgradnjom kružnog toka povezaće se Novo naselje i Veternik

Programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđen je novac za projekat spajanja Bulevara Jovana Dučića i ulice Dragoslava Srejovića, samim tim i Novog naselja i Veternika.

Kako javlja portal Dnevnik.rs, projektovanje bi trebalo da bude završeno u prvoj polovini godine, a kako je krajem 2017. za skupštinskom govornicom rekao v. d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, očekuje se da će nakon rebalansa budžeta, na leto, biti izdvojen i novac za izvođenje radova.

Spajanje Bulevara Jovana Dučića s ulicom Dragoslava Srejovića predviđeno je planom detaljne regulacije, a na taj način Novi Sad bi se, osim preko ulice Mileve Marić i Futoškog puta, na još jednom mestu povezao s Veternikom. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije rekli su za "Dnevnik" da je rešavanje imovinskopravnih odnosa na trasi produžetka Bulevara Jovana Dučića u završnoj fazi.

Inače, da bi se Novo naselje spojilo s Veternikom, potrebno je Bulevar Jovana Dučića produžiti oko 330 metara. Buduća saobraćajnica imaće po dve kolovozne trake u oba smera i razdelno ostrvo širine 1,5 metar. Na obe strane saobraćajnice predviđeni su parkinzi, trotoari i biciklističke staze, piše Dnevnik.rs.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan