Izgradnjom kružnog toka povezaće se Novo naselje i Veternik

Izgradnjom kružnog toka povezaće se Novo naselje i Veternik

Programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđen je novac za projekat spajanja Bulevara Jovana Dučića i ulice Dragoslava Srejovića, samim tim i Novog naselja i Veternika.

Kako javlja portal Dnevnik.rs, projektovanje bi trebalo da bude završeno u prvoj polovini godine, a kako je krajem 2017. za skupštinskom govornicom rekao v. d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, očekuje se da će nakon rebalansa budžeta, na leto, biti izdvojen i novac za izvođenje radova.

Spajanje Bulevara Jovana Dučića s ulicom Dragoslava Srejovića predviđeno je planom detaljne regulacije, a na taj način Novi Sad bi se, osim preko ulice Mileve Marić i Futoškog puta, na još jednom mestu povezao s Veternikom. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije rekli su za "Dnevnik" da je rešavanje imovinskopravnih odnosa na trasi produžetka Bulevara Jovana Dučića u završnoj fazi.

Inače, da bi se Novo naselje spojilo s Veternikom, potrebno je Bulevar Jovana Dučića produžiti oko 330 metara. Buduća saobraćajnica imaće po dve kolovozne trake u oba smera i razdelno ostrvo širine 1,5 metar. Na obe strane saobraćajnice predviđeni su parkinzi, trotoari i biciklističke staze, piše Dnevnik.rs.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novi sad bez vode vojvodina ns seme Dom zdravlja Novi Sad horoskopski znaci Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode istraživanje novorođenčad isključenja struje Spens vremenska prognoza novi sad bebe bez struje Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad novosadska policija Isključenje struje zdravlje novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosađani jkp novosadska toplana horoskop JKP Vodovod i kanalizacija betanija tajne horoskopa klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina