Izgradnjom kružnog toka povezaće se Novo naselje i Veternik

Izgradnjom kružnog toka povezaće se Novo naselje i Veternik

Programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđen je novac za projekat spajanja Bulevara Jovana Dučića i ulice Dragoslava Srejovića, samim tim i Novog naselja i Veternika.

Kako javlja portal Dnevnik.rs, projektovanje bi trebalo da bude završeno u prvoj polovini godine, a kako je krajem 2017. za skupštinskom govornicom rekao v. d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, očekuje se da će nakon rebalansa budžeta, na leto, biti izdvojen i novac za izvođenje radova.

Spajanje Bulevara Jovana Dučića s ulicom Dragoslava Srejovića predviđeno je planom detaljne regulacije, a na taj način Novi Sad bi se, osim preko ulice Mileve Marić i Futoškog puta, na još jednom mestu povezao s Veternikom. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije rekli su za "Dnevnik" da je rešavanje imovinskopravnih odnosa na trasi produžetka Bulevara Jovana Dučića u završnoj fazi.

Inače, da bi se Novo naselje spojilo s Veternikom, potrebno je Bulevar Jovana Dučića produžiti oko 330 metara. Buduća saobraćajnica imaće po dve kolovozne trake u oba smera i razdelno ostrvo širine 1,5 metar. Na obe strane saobraćajnice predviđeni su parkinzi, trotoari i biciklističke staze, piše Dnevnik.rs.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje Hitna pomoć RHMZ Republički hidrometeorološki zavod JGSP "Novi Sad" raspored sahrana novi sad betanija novorođenčad vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina servisne informacije novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad banovina novi sad jkp lisje isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije bez vode bebe Isključenje struje Vreme u Novom Sadu Vreme u Srbiji sahrane novosadsko porodilište štrand