Izgradnju Sentandrejskog bulevara finansiraće Grad, Republika i Pokrajina (FOTO)

Izgradnju Sentandrejskog bulevara finansiraće Grad, Republika i Pokrajina (FOTO)

"Nema alternative ujedinjenom delovanju," poručio predsednik pokrajinske vlade.

U prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Slobodan Knežević potpisali su Protokol o saradnji radi zajedničkog finansiranja projekta izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta u Novom Sadu, ukupne dužine 1.380 metara, od kružne raskrsnice s Primorskom do Velebitske ulice.


- Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad okupili su se oko projekta izgradnje Sentandrejskog bulevara, veoma važne saobraćajnice sa četiri trake kroz grad Novi Sad. Projekat će biti realizovan u dve faze. U prvoj fazi biće izgrađen deo bulevara, a u drugoj, koja će uslediti 2018. godine, most na kanalu DTD i prilaz budućem bulevaru sa regionalnih pravaca prema Srbobranu i Temerinu. Izgradnja ovog bulevara bila je tema zajedničke sednice Pokrajinske i Republičke vlade, što pokazuje da nema alternative ujedinjenom delovanju. Udruženi, sa finansijskim sredstvima i tehničkim znanjima iz više izvora, u svim segmentima možemo da uradimo mnogo više – istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Prema rečima direktora JP "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka, zahvaljujući resornom ministarstvu to preduzeće izdvojilo je 200 miliona dinara za projekat izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta, a za radove na saobraćajnicama na teritoriji Novog Sada ukupno izdvaja oko milijardu dinara.


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio se Vladi Srbije na velikoj podršci, naglasivši da je saradnja s Pokrajinskom vladom na najvišem nivou.

- Danas je ugovorena jedna od najvećih investicija koja će biti realizovana na teritoriji Grada Novog Sada u narednih godinu, dve dana. Uz podršku pokrajinske i republičke vlade, Novi Sad je obezbedio investiciju vrednu oko 700 miliona dinara. Reč je o velikoj saobraćajnici sa po dve trake na obe strane, ali i trotoarima, biciklističkim stazama, novom javnom rasvetom i kanalizacionom mrežom. Žitelji Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja to apsolutno zaslužuju. Zajedno sa JP "Putevi Srbije" radiće se i rehabilitacija postojećeg Sentandrejskog mosta, a Grad priprema projekat novog mosta, "blizanca", na kanalu DTD, čime dobijamo novi adekvatan ulaz u Novi Sad s obzirom na frekventnost saobraćaja – zaključio je gradonačelnik Vučević.

Izvor: http://www.novisad.rs

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan