IZJZV: Broj obolelih od korone veći nego prošle nedelje, u NS i dalje najviše aktivnih slušajeva

IZJZV: Broj obolelih od korone veći nego prošle nedelje, u NS i dalje najviše aktivnih slušajeva

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao nesigurnu.

Kako se navodi u poslednjem saopštenju, u odnosu na prethodnu nedelju registrovan je porast broja registrovanih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva u AP Vojvodini se tokom prethodne nedelje kretao u rasponu od 13 do 22. Međutim, u utorak je registrovan 41 novi slučaj među kojima je 20 iz Novog Sada, što ukazuje na očekivano pogoršanje epidemiološke situacije tokom jeseni. Dominiraju slučajevi sa blagom kliničkom slikom.

Prema poslednjem preseku, na teritoriji AP Vojvodine ima 265 aktivnih slučajeva, što predstavlja porast u odnosu na prethodnu nedelju. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 114, što je, takođe, porast u odnosu na prethodne nedelje.

Prisutna je slična široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu striktnije primene mera zaštite i u narednim nedeljama. Aktivni slučajevi su prisutni u 32 od 45 opština u AP Vojvodini, a u 23 opštine je prisutno manje od 5 aktivnih slučajeva.

– Tokom šest nedelja septembra i oktobra, na teritoriji AP Vojvodine došlo je do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva i stabilizacije broja aktivnih slučajeva na niskom nivou u odnosu na prethodni epidemijski talas. Od ove nedelje očekujemo trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije, kao i prelazak u nepovoljnu situaciju u narednom periodu – navode u Institutu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan