IZJZV: Među obolelima od korone u NS najviše osoba uzrasta 20 do 49 godina

IZJZV: Među obolelima od korone u NS najviše osoba uzrasta 20 do 49 godina

Tokom prethodnog dana u pokrajini je registrovano 535 novih slučajeva infekcije Kovid-19, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Iako je od tog broja 114 prijavljeno retroaktivno, od 11. ferbuara 2021 godine, preostali 421 prijavljen juče predstavlja dalji porast broja obolelih i ukazuje na pogoršanje epidemiološke situacije, dodaje se u saopštenju.

Najveći broj novoobolelih registrovan je u Novom Sadu 130, što je za 14 manje nego dan ranije.

– Dominantan uzrast obolelih u Novom Sadu čine osobe uzrasta 20 do 49 godina, koje u strukturi obolelih učestvuju sa više od 60% – kaže se u saopštenju. 

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini povećan je na 6.944, što je za 200 više nego juče

Po broju registrovanih aktivnih slučajeva i dalje prednjači Novi Sad  1.989, dok je u ostalim opštinama u pokrajini trenutno manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva, ali se beleži postepen rast, navode u Institutu.

Iz ove zdravstvene ustanove i dalje ocenjuju epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

–  U ovom trenutku na teritoriji 38 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanrednaEpidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji sedam opština i to: Apatin, Pećinci, Beočin, Alibunar, Bačka Topola, Irig i Odžaci. kaže se u saopštenju Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan