IZJZV: Situacija u celoj pokrajini i dalje vanredna, u Novom Sadu 465 novozaraženih

IZJZV: Situacija u celoj pokrajini i dalje vanredna, u Novom Sadu 465 novozaraženih

Institut za javno zdravlje Vojvodine i u današnjem saopštenju ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Kako se navodi na sajtu Instituta, tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 1.842 nova slučaja, a u svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja.

Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 465. Situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 28.559. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 9.203, potom sledi Pančevo sa više od 2.800, Zrenjanin sa više od 1.700 i potom Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

– Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema – kažu u Institutu, dodajući da se u ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan