IZJZV: U Novom Sadu 11.815 aktivnih slučajeva korona virusa

IZJZV: U Novom Sadu 11.815 aktivnih slučajeva korona virusa

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.337 novih slučajeva. Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u pokrajini ocenjuje kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 332. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici. Iz Instituta podsećaju da je broj novih slučajeva uvek manji tokom vikenda. 

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.092. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.815, potom sledi Pančevo sa više od 4.300, Subotica sa više od 2.900, Zrenjanin sa više od 2.600, Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.400, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva. 

– Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema – navode u Institutu. 

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Teodora

  pre 522 dana i 25 minuta

  Ova teska epidemioloska situacija i sve veci broj obolelih, navodi nas na tome da li se stvarno ponasamo dovoljno odgovoro i da li postujemo sve mere od nadleznih lekara. Zdrastvo je na izdisaju i sve bolnic su prepune pacijenata. Zato treba da se dozovemo pameti i da poradimo na nasem imunitetu, da koristimo sto vise vitamina kao sto je D, Cink, C i obavezno medicinske gljive a po najvise Cordyceps i Ganodermu lucidum koje ce pomoci nasem organizmu da se odbrane od infekcije i opakih virusa.

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Napredak nauke nas je doveo do ovog

  pre 521 dan i 17 sati

  Pa to, Teodora, ako veruješ da su za širenje virusa odgovorni jedino i samo građani.
  Jer tako uporno klepeće televizija.
  A jednog dana ćemo saznati ko ga je i kako širio.
  Mnogi su načini za širenje virusa.

  Oceni komentar:
  0
  1