IZJZV: U Novom Sadu 246 obolelih od korone, broj hospitalizovanih značajno raste

IZJZV: U Novom Sadu 246 obolelih od korone, broj hospitalizovanih značajno raste

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nesigurnu, sa tendencijom pogoršanja.

Kako se navodi u saopštenju, u odnosu na prethodnu nedelju registrovan je značajan porast broja registrovanih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva u AP Vojvodini kontinuirano raste  od utorka, 20. oktobra, te je tokom jučerašnjeg dana registrovano 86 novih slučajeva. Nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih značajno raste.

U ovom trenutku je 516 aktivnih slučajeva na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja  više nego dvostruko veći broj u odnosu na prethodnu nedelju. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 246, što je, takođe, udvostručenje u odnosu na prethodnu nedelju.

– Prisutna je široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na veću potrebu striktnije primene mera zaštite. Aktivni slučajevi su prisutni u 36 od 45 opština u AP Vojvodini.  U ovom trenutku u Novom Sadu i Zrenjaninu je epidemiološka situacija nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja – kažu u Institutu. 

Tokom šest nedelja septembra i oktobra, na teritoriji AP Vojvodine došlo je do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva i stabilizacije broja aktivnih slučajeva na niskom nivou u odnosu na prethodni epidemijski talas. Od prošle nedelje registruje se trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije, kao i prelazak u nepovoljnu situaciju u narednom periodu. Može se zaključiti da je epidemijski talas u AP Vojvodini u toku, dodaje se u saopštenju. 

Iz Instituta  apeluju na sve, da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan