IZJZV: U Novom Sadu 357 aktivnih slučajeva korone, u Vojvodini 999

IZJZV: U Novom Sadu 357 aktivnih slučajeva korone, u Vojvodini 999

Institut za javno zdravlje Vojvodine i danas ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nesigurnu.

U ovom trenutku na teritoriji tri opštine situacija je vanredna, u pet opština nepovoljna, dok se na teritorijama 29 opština i gradova situacija ocenjuje kao nesigurna, a u osam kao povoljna.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 109 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 40 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina. 

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 999. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 357.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bjanka

  pre 328 dana i 22 sata

  Prošlo leto imali smo uglavnom dvocifren broj obolelih za celu državu, sve do oktobra ili novembra. Posledice Exit-a, odlazaka na more, putovanja u inostranstvo i ostalog. Nadam se da će naći lek, mislim pravi lek, inače će zima biti baš gadna, jer koliko vidim ni vakcinacija ne pomaže s obzirom da vakcinisani i dalje oboljevaju i šire virus (primer: Izrael, gde su svi vakcinisani pa imaju novi "talas"). Treba nam lek ili vakcina kod koje neće biti moguće širiti virus dalje ili oboleti uopšte.

  Oceni komentar:
  0
  0