IZJZV: U Novom Sadu registrovano 330 novoobolelih i preko 3.000 aktivnih slučajeva korona virusa

IZJZV: U Novom Sadu registrovano 330 novoobolelih i preko 3.000 aktivnih slučajeva korona virusa

Tokom prethodnog dana u našoj pokrajini je registrovano 1.086 novih slučajeva infekcije Kovid-19, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U strukturi novih slučajeva 950 (87,5%) je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti, predstavljaju  rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa – navode u Institutu. 

Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu – 330, dok ih je dan ranije bilo 195.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 11.151.

Po broju registrovanih aktivnih slučajeva i dalje prednjači Novi Sad – 3.111, a u Pančevu ih je trenutno više od 1000. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa porastom trenda obolevanja i visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji 43 opštine i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji opština Titel i Beočin.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan