IZJZV: U Novom Sadu registrovano 480 novih slučajeva korone

IZJZV: U Novom Sadu registrovano 480 novih slučajeva korone

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.968 novih slučajeva, a u svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu – 480. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 38.907, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 11.184, potom sledi Pančevo sa više od 4.100, Zrenjanin i Subotica sa više od 2.500, potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.400, Sremska Mitrovica sa više od 1.000 i Vrbas sa skoro 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

– Nije ohrabrujuća situacija na teritoriji čitave Vojvodine, pre se može oceniti kao vanredna i kritična – izjavila je danas za TV Prva pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić Stojić.

Ona je ocenila da su cifre posledica našeg ponašanja i neodgovornosti jednog broja građana.

– Još uvek je veliki broj prvih pregleda. Ne možemo da govorimo o zaravnjenju krive dok cifre rastu. Cifre nisu ohrabrujuće – rekla je ona za TV Prva. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan