IZJZV: U Novom Sadu u utorak registrovana 283 slučaja korone

IZJZV: U Novom Sadu u utorak registrovana 283 slučaja korone

Tokom prethodnog dana u našoj pokrajini su registrovana 1.402 nova slučaja infekcije Kovid-19, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U strukturi novih slučajeva 1.254 (89,4%) je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa – navode u Institutu.

Najveći broj novozaraženih registrovan je u Novom Sadu  283, a među njima takođe dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 15.024, što je za čak 1.366 više nego dan ranije.

Po broju registrovanih aktivnih slučajeva i dalje prednjači Novi Sad  3.768, u Pančevu ih je trenutno više od 1.400, u Subotici više od 1.300 dok je u ostalim opštinama u pokrajini trenutno manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

U izveštaju se navodi da među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta od 30 do 50 godina.

– Institut ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa. IZJZV smatra da u narednom periodu treba dodatno posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi – kaže se u saopštenju. 

Iz ove zdravstvene ustanove i dalje ocenjuju epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu.

– U ovom trenutku na teritoriji 44 opštine i grada situacija se ocenjuje kao vanredna sa porastom trenda obolevanja i visokim nivoima obolevanja. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji opštine Titel – javljaju iz Instituta.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nikodim

  pre 913 dana i 46 minuta

  Pravo cudo da je samo 280 zarazenih, ocikivali smo najmanje 28'000 hljada kao i proteklih dana. Ali, krizni stab zaseda po pitanju novih 280, naravno, ostrijih mera radi, da bismo bar zaustavili zarazu i "pandemiju". Koje jeftine nistarije.
  Mozete vi spremati i sledeci udar i sledece mere, ali one ce progutati samo vas. I to zauvek. Svet ce konacno dobiti ljudski oblik.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Neušprican

  pre 912 dana i 12 sati

  Broj zaraženih nije pozitivna reklama za vakcinaciju.
  A stalno razmišljam: "Majku mu, svi se slažemo da je virus laboratorijski proizveden.
  Pa i taj koji ga je proizvodio, očekivao je da će biti vakcinacije. Pitanje je samo, da li mi zaista mislimo da je toliko glup, da nije predvideo i korak nakon toga? Da nije predvideo podignut imuni sistem, i nešto što će napasti upravo takav sistem, podignut za koronu?"

  Oceni komentar:
  0
  1