IZJZV: U Novom Sadu za jedan dan 274 nova slučaja korona virusa

IZJZV: U Novom Sadu za jedan dan 274 nova slučaja korona virusa

Institut za javno zdravlje Vojvodine i u jutrošnjem saopštenju ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.000 novih slučajeva, ali iz Instituta napominju da je broj novozaraženih uvek manji tokom vikenda, što je i ovog puta bio slučaj.

U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja, a najveći broj novih slučajeva zabeležen je u Novom Sadu – 274. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.371, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 11.644, potom sledi Pančevo sa više od 4.400, Subotica sa skoro 3.000, Zrenjanin sa više od 2.700, Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.400, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan