IZJZV: U NS tokom prethodnog dana 423 nova slučaja korone

IZJZV: U NS tokom prethodnog dana 423 nova slučaja korone

Institut za javno zdravlje Vojvodine i u jutrošnjem saopštenju ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Tokom prethodnog dana, u Vojvodini je registrovano 1.317 novih slučajeva.

– Manji broj registrovanih slučajeva je posledica manjeg broja pacijenata koji su se juče javili lekaru i ne može se smatrati usporavanjem trenda obolevanja – napominju u Institutu.

U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 423, i Pančevu, gde je registrovano 119 novih slučajeva. Situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 26.032. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 8.900, potom sledi Pančevo sa više od 2.500, Zrenjanin sa više od 1.600 i potom Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

– Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema – upozoravaju iz Instituta.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan