IZJZV: Značajan pad aktivnih slučajeva zbog oporavka velikog broja pacijenata s blagim simptomima

IZJZV: Značajan pad aktivnih slučajeva zbog oporavka velikog broja pacijenata s blagim simptomima

Tokom prethodnog dana u pokrajini je registrovano 689 novih slučajeva obolevanja od korona virusa, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Najveći broj novoobolelih registrovan je u Novom Sadu 176, što je za pet više u odnosu na dan ranije

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 32.972.

Iz Instituta napominju da je broj aktivnih slučajeva u pokrajini značajno pao zbog oporavaka velikog broja blagih slučajeva, obolelih pre dve nedelje, posebno u Novom Sadu, Pančevu, Vrbasu, Žablju, Rumi i Bačkoj Palanki.

U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 8.842, potom sledi Zrenjanin sa više od 3.400, Pančevo sa više od 1.700, Subotica i Bačka Palanka sa više od 1.500 i Kikinda sa više od 1.300 registrovanih aktivnih slučajeva.

– Dalji tok epidemije zavisiće od primene i poštovanja propisanih mera tokom novogodišnjih praznika. Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema – kaže se u saopštenju  Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan