Izlagači iz 60 zemalja na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Izlagači iz 60 zemalja na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Međunarodni poljoprivredni sajam, najznačajnija priredba koja se održava na Novosadskom sajmu, ove godine će biti priređena od 14. do 20. maja. Duga tradicija i potvrđen visoki rejting, Međunarodni poljoprivredni sajam svrstava među najvažnije poslovne događaje u oblasti agrara u ovom delu Evrope.

- Predstaviće se izlagači iz  60 zemalja i najznačajniji domaći privrednici i iz oblasti agrara i privrednih grana koje imaju veze s poljoprivredom.  Ove godine biće značajno veće učešće izlagača iz Kine, te će našim proizvođačima i posetiocima biti prezentovani vrhunski proizvodi iz te zemlje, u okviru izložbe “Premium brands from China”, a objedinjeni nastup više od 30 kompanija iz te azijske zemlje biće svojevrstan “sajam u sajmu”, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Nebojša Drakulić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Novosadskog sajma.

On je najavio i kolektivne izložbe Italije, koja je ove godine Zemlja partner, Holandije, Mađarske, Austrije, Republike Srpske, Turske, Češke, a posle više od deset godina će se predstaviti i izlagači iz Španije.

- Izložba poljoprivredne mehanizacije na 83. međunarodnom poljoprivrednom sajmu proteći će u znaku najpoznatijih svetskih brendova i noviteta. Poljoprivredne mašine, traktori, kombajni, priključne mašine, oprema i delovi čine više od 50 odsto ukupnog otvorenog izložbenog prostora na Sajmištu. Biće izloženi i noviteti koji su predstavljeni na najpoznatijim svetskim sajmovima, istakao je Drakulić.

Prema rečima generalnog sekretara Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđa Miškovića, to udruženje je prvi put posle devet godina, koliko postoji, zakupilo oko 20.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora i još oko 1.000 kvadrata u zatvorenom.

- Očekujemo da se na štandovima naših članica predstavi oko 1.500 probranih mašina, među kojima su i one koje su ponele priznanja na sajmovima u Hanoveru i Parizu, rekao je Mišković i dodao da su svi pripremili povoljnije uslove pri kupovini i ovitete u ponudi.

"Agropanonka" je na Poljoprivrednom sajmu 19 godina i kako je najavio generalni direktor te novosadske kompanije, ove godine će imati najpovoljnije uslove za kupovinu do sada.

- Kamata pri kupovini poljoprivredne mehanizacije u dinarskim kreditima će biti od 0% do 3% u zavisnosti od roka otplate, rekao je Švonja i dodao da je to omogućeno zahvaljujući programu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koje je prvi put ove godine omogućilo da poljoprivredna mehanizacije bude kupljena uz subvencije. Pored toga, kako je Švonja naveo, za kupovinu priključnih mašina i sistema za zalivanje Ministarstvo poljoprivrede je obezbedilo povraćaj sredstava u iznosu 45-55 odsto, u zavisnosti od razvijenosti opštine iz koje je kupac.

POPUST ZA  GRUPE: Ulaznice za 83. međunarodni poljoprivredni sajam ostaje nepromenjene u odnosu na prethodne godine. Pojedinačna ulaznica će koštati 500 dinara, kolektivne, za grupe od 15 i više ljudi, staju 350, dok kolektivne posete đaka i studenata, penzioneri i deca od 7 do 12 godina ulaz na Poljoprivredni sajam plaćaju 200 dinara. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan