Izložba "Pogled trećeg" od ponedeljka u KCNS

Izložba "Pogled trećeg" od ponedeljka u KCNS

Izložba "Pogled trećeg" biće otvorena u ponedeljak, 5. marta u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 20 časova.

- Celokupna postavka "Pogled trećeg", zajedno sa video radovima, fotografijama i performansom, istražuje i u isto vreme potvrđuje aktuelne odnose moći u društvu i stalno vaganje unutrašnjih činilaca kao i u odnosu jednog ka drugom. Na jednoj strani intimna i u isto vreme društveno kritična izložba je odraz autorkinog istraživanja kao i umetničkog angažovanja, koji pokušava na nekom nivou potražiti odgovore i moguće puteve ka promenama – navodi se u saopštenju KCNS.

O autoru

Aleksandra Saška Gruden je rođena u Mariboru, u Sloveniji. Godine 2004. je završila studije vajarstva na Akademiji za likovnu umetnost i oblikovanje u Ljubljani. Od 2016. godine ima status samostalne radnice u kulturi i aktivno deluje kao multidisciplinarna umetnica i učestvuje na umetničkoj sceni u Sloveniji. U svojim delima obrađuje teme kao što su: ljudsko telo i njegove granice, odnos između privatnog i javnog, intimni svet pojedinaca, međuljudski odnosi, položaj žene u savremenom društvu, kulturno nasleđe.

Izložba će trajati do 17. marta 2018. godine, radnim danom od 10 do časova, a subotom od 10 do 13 časova.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad raspored sahrana novi sad betanija jkp lisje servisne informacije novi sad bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak JGSP "Novi Sad" bez struje isključenje vode obeležavanje novosadske racije uhapšen diler astrologija horoskop izmena trase autobusa gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja bebe korona virus Isključenje struje zdravlje isključenja struje vlada srbije Novosadska racija elektrovojvodina dnevni horoskop