Izložba "Pogled trećeg" od ponedeljka u KCNS

Izložba "Pogled trećeg" od ponedeljka u KCNS

Izložba "Pogled trećeg" biće otvorena u ponedeljak, 5. marta u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 20 časova.

- Celokupna postavka "Pogled trećeg", zajedno sa video radovima, fotografijama i performansom, istražuje i u isto vreme potvrđuje aktuelne odnose moći u društvu i stalno vaganje unutrašnjih činilaca kao i u odnosu jednog ka drugom. Na jednoj strani intimna i u isto vreme društveno kritična izložba je odraz autorkinog istraživanja kao i umetničkog angažovanja, koji pokušava na nekom nivou potražiti odgovore i moguće puteve ka promenama – navodi se u saopštenju KCNS.

O autoru

Aleksandra Saška Gruden je rođena u Mariboru, u Sloveniji. Godine 2004. je završila studije vajarstva na Akademiji za likovnu umetnost i oblikovanje u Ljubljani. Od 2016. godine ima status samostalne radnice u kulturi i aktivno deluje kao multidisciplinarna umetnica i učestvuje na umetničkoj sceni u Sloveniji. U svojim delima obrađuje teme kao što su: ljudsko telo i njegove granice, odnos između privatnog i javnog, intimni svet pojedinaca, međuljudski odnosi, položaj žene u savremenom društvu, kulturno nasleđe.

Izložba će trajati do 17. marta 2018. godine, radnim danom od 10 do časova, a subotom od 10 do 13 časova.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad vremenska prognoza novi sad 27. novosadski maraton bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje novosađani raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje matičar novi sad RHMZ novosadska policija novosadsko porodilište betanija servisne informacije bez vode jkp lisje Aleksandar Vučić izmena režima saobraćaja KCV raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode servisne informacije novi sad bebe Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina protest taksista