Izložba "Život smeća" otvorena u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode

Izložba "Život smeća" otvorena u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode

U okviru projekta "Кaravan za klimu", koji organizuje Francuski institut u Srbiji, u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode otvorena je izložba "Život smeća".

Otvaranju izložbe prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović koji je izrazio zadovoljstvo što je i Novi Sad, pored Beograda, Niša, Кruševca i Šapca domaćin putujućeg projekta "Кaravan za klimu".

- Izložba "Život smeća" deo je programa koji je započet 12. i 13. maja, tokom održavanja Festivala nauke i prosvete u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Grad Novi Sad prepoznaje značaj projekta „Кaravan za klimu“ koji se kroz različite aktivnosti, a u cilju borbe protiv klimatskih promena obraća građanima, nezavisno od njihove dobi i stručnosti u ovoj oblasti – izjavio je Aleksandar Petrović.

Ataše za univerzitetsku, naučnu i institucionalnu saradnju ambasade Francuske u Srbiji Bertran Mije zahvalio se AP Vojvodini, Gradu Novom Sadu i Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode na saradnji. On je istakao da je cilj projekta "Кaravan za klimu", koji Francuski institut organizuje u saradnji sa "Grupom Suez", da kroz umetničke fotografije i pedagoški pristup ukaže na to kako smeće deluje na životnu sredinu i navede ljude da preispitaju svoje ponašanje u svakodnevnom životu kako bi se smanjila proizvodnje smeća, a podstakla reciklaža i ponovna upotreba.

Nakon otvaranja izložbe prikazan je dokumentarni film "Vek otvorenog neba", autora Mariele Gros i Bruna Žurdana, koji prikazuje deponiju Antresen na jugu Francuske, a zatim je usledio i okrugli sto na temu "Poljoprivreda, kao odgovor na izazove klimatskih promena i zagađivanja zemljišta".

Izložba „Život smeća“ u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode traje deset dana, a nakon toga biće predstavljena i građanima Кruševca.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan