Izložbom u centru Novog Sada najavljen 16. Beogradski festival igre (FOTO)

Izložbom u centru Novog Sada najavljen 16. Beogradski festival igre (FOTO)

Izložba foto-fragmenata baletskih predstava koje će biti izvedene u okviru ovogodišnjeg, 16. Beogradskog festivala igre postavljena je u Ulici Кralja Aleksandra i u Кatoličkoj porti, javlja Kabinet gradonačelnika Novog Sada.

Beogradski festival igre biće održan od 22. marta do 12. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. U Srpskom narodnom pozorištu, ljubitelji savremene igre, biće u prilici da 25. marta pogledaju nastup trupe Spellbound iz Rima, 29. marta američke trupe BalletX iz Filadelfije, a 12. aprila predstaviće se kompanija igre Dresden Frankfurt  iz Nemačke.

 – I ove godine Grad Novi Sad sarađuje sa Beogradskim festivalom igre, pa će, na radost ovdašnje publike, deo programa biti realizovan u Srpskom narodnom pozorištu. Reč je o izuzetno ozbiljnom i jedinstvenom Festivalu koji promoviše vrhunske koreografske komade i plesne umetnike iz celog sveta. Takođe, veoma je važno što Festival daje priliku mladim umetnicima da se razvijaju, ali i već dokazanim profesionalcima da ostvare još bolje kontakte sa inostranim trupama. Svake godine događaj ima i kvalitetne prateće sadržaje, kao što je i ova odlična izložba fotografija u kojoj će moći da uživaju Novosađani i svi gosti našeg grada – izjavio je na otvaranju izložbe član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, a prenosi Kabinet gradonačelnika. 


Osnivač i direktor Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je da je ovo petnaesta godina kako Festival sarađuje sa Srpskim narodnim pozorištem. 

– Posebno nas raduje što će u Novom Sadu biti održana božanstvena predstava koreografa Maura Astolfija iz Rima, o životu Rosinija, a na muziku njegovih poznatih uvertira. Američka trupa promoviše radove fantastičnih koreografa i publika će moći da uživa u vrhunskoj estetici koreografskih postavki. U Srpskom narodnom pozorištu će nastupiti i trupa koja će izvesti tri premijerna rada Jakopa Godanija, a koja i zatvara ovogodišnji Festival – istakla je Aja Jung, a javlja pres služba Gradske kuće. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan