IZNENAĐENJE: U Novom Sadu povećan porez na imovinu

IZNENAĐENJE: U Novom Sadu povećan porez na imovinu

Građani Novog Sada trebalo bi da sledeće nedelje dobiju nova rešenja Poreske uprave.

Naredne sedmice na području Novog Sada trebalo bi da budu dostavljena sva rešenja o iznosima ovogodišnjeg poreza na imovinu građana, koji je za oko procenat uvećan u odnosu na lanjske. Kako su za "Večernje novosti" napomenuli u Gradskoj poreskoj upravi, uručenje rešenja za ukupno 151.633 poreska obveznika počelo je 10. maja i trajaće deset radnih dana.

- Visina utvrđenog zaduženja po osnovu poreza na imovinu fizičkih lica nije znatnije promenjena u odnosu na prošlogodišnji iznos s obzirom na to da nije menjana odluka o određivanju zona na teritoriji grada. Ta odluka, doneta 2014. godine, sadrži i koeficijente za nepokretnosti u zonama prema kojima se utvrđuje porez na imovinu – objašnjavaju za "Novosti" u toj upravi.

U skladu s novim rešenjima, za vlasnike stanova u prvoj gradskoj stambenoj zoni ovo poskupljenje iznosi 1,10 odsto, oni u drugoj plaćaju 1,11 procenata više, a vlasnicima stanova u trećoj zoni taj porez je uvećan za 1,05 odsto.

Prema toj računici, za stan površine 50 kvadratnih metara u prvoj zoni, star 10 godina, lane je porez iznosio ukupno 9.240 dinara, dok ove treba izdvojiti 101 dinar više. Imajući u vidu kvartalno plaćanje poreza, to znači da građani svaka tri meseca daju više za 11 do 25 dinara na ime te poreske obaveze.

Oceni vest:
1
14

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nik

  pre 157 dana i 13 sati

  Sljam politicarski......

  Oceni komentar:
  0
  0
novosadska policija bez struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Spens novosadski maraton RHMZ servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina isključenje vode bez vode pivo OK Vojvodina novosađani Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad bebe hladno pivo betanija gradonačelnik Miloš Vučević vremenska prognoza Isključenje struje novosadsko porodilište novosadski oktoberfest Vreme u Srbiji klinika za ginekologiju i akušerstvo porodilje isključenja struje novosadski sajam