IZNENAĐENJE: U Novom Sadu povećan porez na imovinu

IZNENAĐENJE: U Novom Sadu povećan porez na imovinu

Građani Novog Sada trebalo bi da sledeće nedelje dobiju nova rešenja Poreske uprave.

Naredne sedmice na području Novog Sada trebalo bi da budu dostavljena sva rešenja o iznosima ovogodišnjeg poreza na imovinu građana, koji je za oko procenat uvećan u odnosu na lanjske. Kako su za "Večernje novosti" napomenuli u Gradskoj poreskoj upravi, uručenje rešenja za ukupno 151.633 poreska obveznika počelo je 10. maja i trajaće deset radnih dana.

- Visina utvrđenog zaduženja po osnovu poreza na imovinu fizičkih lica nije znatnije promenjena u odnosu na prošlogodišnji iznos s obzirom na to da nije menjana odluka o određivanju zona na teritoriji grada. Ta odluka, doneta 2014. godine, sadrži i koeficijente za nepokretnosti u zonama prema kojima se utvrđuje porez na imovinu – objašnjavaju za "Novosti" u toj upravi.

U skladu s novim rešenjima, za vlasnike stanova u prvoj gradskoj stambenoj zoni ovo poskupljenje iznosi 1,10 odsto, oni u drugoj plaćaju 1,11 procenata više, a vlasnicima stanova u trećoj zoni taj porez je uvećan za 1,05 odsto.

Prema toj računici, za stan površine 50 kvadratnih metara u prvoj zoni, star 10 godina, lane je porez iznosio ukupno 9.240 dinara, dok ove treba izdvojiti 101 dinar više. Imajući u vidu kvartalno plaćanje poreza, to znači da građani svaka tri meseca daju više za 11 do 25 dinara na ime te poreske obaveze.

Oceni vest:
1
18

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nik

  pre 2624 dana i 3 sata

  Sljam politicarski......

  Oceni komentar:
  0
  0