Izvedeni tretmani protiv komaraca u Novom Sadu, Karlovcima i Beočinu

Izvedeni tretmani protiv komaraca u Novom Sadu, Karlovcima i Beočinu

U okviru ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od komaraca, "Ciklonizacija" je sinoć (četvrtak 9. juni) i preksinoć (sreda 8. juni) izvela seriju kombinovanih tretmana na području Novog Sada i opština Sremski Karlovci i Beočin.

Tretmani su izvedeni sa dva aviona, helikopterom i 20 ULV genaratora.

U sredu uveče, tretmanima iz vazduha obuhvaćene su zaštitne zone uz Dunav u Petrovaradinu, Sremskim Karlovcima i Subiću, dok su tretmanima sa zemlje obuhvačeni Čenej, Stepanovićevo i Kisač.

U četvrtak uveče tretmani iz aviona su izvedeni u zaštitnim zonama uz Dunav od keja u Novom Sadu, uzvodno do Begečke jame, kao i zaštitne zone na sremskoj strani - u Sremskoj Kamenici, Ledincima, Rakovcu i uzvodno na prostoru opštine Beočin. Tretmani sa zemlje obuhvaćena su naselja Telep, Adice, Veternik, Futog, Begeč, kao i Sremska Kamenica, Ledinci i naselja u opštini Beočin. Iz helikoptera je izveden tretman zaštitne zone na obodu Koviljskog rita prema naselju, dok je tretman sa zemlje izveden u naselju Kovilj.

Ovogodišnja sistematska akcija zaštite zdravlja građana od komaraca, zbog vremenskih uslova koji pogoduju razvoju komaraca, počela je još u martu, do sada je izvedeno više serija larvicidnih i tretmana protiv odraslih komaraca, a o tome koliko vremenski uslovi pogoduju komarcima, govori i podatak da se „Ciklonizacija“ u ovom momentu sprema za odbranu od četvrte generacije rečnih komaraca, dok u prosečnim godinama tokom cele sezone stasaju dve generacije rečnih komaraca.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • JA

  pre 1348 dana i 1 sat

  NIJE TACNO NEGDE JESU A NEGDE NISU. ZIVIM KOD TELEVIZIJE NA MISELUKU I POSMATRAO SAM ZAPRASIVANJE KOJE JE BILO SAMO UZ OBALU DUNAVA I STO METARA KA TELEVIZIJI A KAKO JE VETAR DUVAO KA DUNAVU POLA JE OTISLO U VODU. NIJE PRVI PUT DA SE I NEPLANSKI POJAVI AVION U VECERNJIM SATIMA I POPRSKA UZ OBALU, POSTO U RIBNJAKU IMA ZASLUZNIH GRADJANA ZA DOPRINOS DRZAVI OSTALO GRADJANSTVO NEZASLUZUJE NISTA OSIM UBODA I BOLESTI A BOGAMI I PRERANE SMRTI.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • flora

  pre 1348 dana i 1 sat

  Treba prskati komarce, ali ne i omladinu na ribarcu koja je došla da proslavi maturske i apsolventske večeri na RIBARCU. Kolonu automobila od Limana 4, mlade koji su pešačili, jer nisu mogli prići svojim odredištima,sve vreme nadletao i prskao letač !!

  Oceni komentar:
  0
  0