Izvršitelji preduzeću “Stan” zaplenili računare zbog duga za plate!

Izvršitelji preduzeću “Stan” zaplenili računare zbog duga za plate!

Privatni izvšitelji danas su počeli da plene kompjutere iz JKP „Stan“, a dalje je na redu mehanizacija i ostala imovina koje ima ovo preduzeće, zbog podnetih tužbi i izvršenja za isplatu zaostalih zarada skoro 90 odsto radnika „Stana“, piše “Blic”.

U ovoj godini oko 270 radnika dobilo je samo pola januarske i 75 odsto majske plate.
- Upravo nam odnose kompjutere iz kancelarije. Sad definitivno ne znam kako ćemo da funkcionišemo. Ovo je raspad – rekao je jedan od radnika „Stana“.

Zoran Radosavljević, predsednik Sindikata komunalaca, kaže da se u ovom preduzeću dešava velika sramota, jer država pleni svoju imovinu.

-Još veća je sramota što su sve u „Stanu“ stvorili građani. Odnos grada prema preduzeću mora značajno da se promeni i da se „Stan“ vrati u namenu za koju je predviđen, a ne da odnos administracije i pravih radnika bude pola-pola – izjavio je Radosavljević.

Izvršitelji su nedavno popisali svu pokretnu i nepokretnu imovinu - od automobila, dizalica, kamiona do računara i klima uređaja. Kada sud proceni imovinu, kreće njena javna prodaja i „Stan“ bi tada mogao da ostane bez svega što ima.

Tako bi Novi Sad mogao da ostane bez preduzeća koje se bavi održavanjem zgrada, odžaka i javne rasvete. Plate u „Stanu“ su prvo kasnile, a sada su potpuno prestale da stižu, dok je preduzeće blokirano od 30. maja na iznos od 50.000.000 dinara. Od tada im ni JKP „Informatika“ ne uplaćuje 30.000.000 dinara mesečno koje  prikupi od Novosađana za odžačarinu i održavanje stanova.

„Stan“ duguje Komercijalnoj banci 180 miliona dinara, a AIK Banci oko 30 miliona dinara. Te dugove, kao i ranija dugovanja za porez od 190 miliona dinara i doprinose „Stan“ posle reprogama trenutno redovno isplaćuje.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan