Jakšići poručili na protestu: "Ići ćemo do Strazbura!" (FOTO)

Jakšići poručili na protestu: "Ići ćemo do Strazbura!" (FOTO)

Dok su protestovali ispred Osnovnog suda, prijatelji im čuvali stan zbog mogućeg dolaska izvršitelja.


Porodica Jakšić
iz Novog Sada, koja će uskoro ostati bez stana, o čemu je naš portal već pisao, organizovala je danas (sreda, 27. septembar) protest ispred Osnovnog suda u Sutjeskoj 3, a kasnije su protestnu šetnju nastavili do zgrade investitora Tihomira Samardžića koja se nalazi u blizini.

Nekolicina prijatelja i drugara njihove dece došlo je da podrži Jakšiće, dok je, kako saznajemo od Mirjane Jakšić, drugi deo njihovih prijatelja ostao da čuva stan, kako ih ne bi iselili javni izvršitelji.


 - Neće se na ovome završiti, ići ćemo do suda u Strazburu. Po ovom našem slučaju se vidi da su svi korumpirani. Naime, investitor Tihomir Samardžić  koji je uz pomoć finansijske premoći i veza u sudu uspeo da 2016. izdejstvuje presudu kojom nas  iseljava, a u kojoj nema ni pomena o njegovom dugu prema nama, kojim je pod ugovorom za 70 kvadrata prodao stan od 32 kvadrata – navela je novinarima ispred suda  Mirjana Jakšić.

Pored, kako tvrde Jakšići, pretnji da će im šinteri odneti pse, da će Ljubomira Jakšića hitna pomoć prisilno sedirati i odvesti, te najnovije pretnje od izvršitelja Masnikose – obaveštenja da je "izvršenje prošireno" i da će biti popisane sve stvari koje se u njemu nalaze, kako bi investitor mogao njima da raspolaže i pokrije troškove postupka. Policija je, navode oni, Ljubomira zvala i na razgovor, na kom mu je savetovala  "da ne prave probleme i da se mirno predaju".

 

Na protestu su se mogli čuti i povici, "Lopovi, lopovi" i "Dole investitori".

Foto i tekst: Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan