Jakšići poručili na protestu: "Ići ćemo do Strazbura!" (FOTO)

Jakšići poručili na protestu: "Ići ćemo do Strazbura!" (FOTO)

Dok su protestovali ispred Osnovnog suda, prijatelji im čuvali stan zbog mogućeg dolaska izvršitelja.


Porodica Jakšić
iz Novog Sada, koja će uskoro ostati bez stana, o čemu je naš portal već pisao, organizovala je danas (sreda, 27. septembar) protest ispred Osnovnog suda u Sutjeskoj 3, a kasnije su protestnu šetnju nastavili do zgrade investitora Tihomira Samardžića koja se nalazi u blizini.

Nekolicina prijatelja i drugara njihove dece došlo je da podrži Jakšiće, dok je, kako saznajemo od Mirjane Jakšić, drugi deo njihovih prijatelja ostao da čuva stan, kako ih ne bi iselili javni izvršitelji.


 - Neće se na ovome završiti, ići ćemo do suda u Strazburu. Po ovom našem slučaju se vidi da su svi korumpirani. Naime, investitor Tihomir Samardžić  koji je uz pomoć finansijske premoći i veza u sudu uspeo da 2016. izdejstvuje presudu kojom nas  iseljava, a u kojoj nema ni pomena o njegovom dugu prema nama, kojim je pod ugovorom za 70 kvadrata prodao stan od 32 kvadrata – navela je novinarima ispred suda  Mirjana Jakšić.

Pored, kako tvrde Jakšići, pretnji da će im šinteri odneti pse, da će Ljubomira Jakšića hitna pomoć prisilno sedirati i odvesti, te najnovije pretnje od izvršitelja Masnikose – obaveštenja da je "izvršenje prošireno" i da će biti popisane sve stvari koje se u njemu nalaze, kako bi investitor mogao njima da raspolaže i pokrije troškove postupka. Policija je, navode oni, Ljubomira zvala i na razgovor, na kom mu je savetovala  "da ne prave probleme i da se mirno predaju".

 

Na protestu su se mogli čuti i povici, "Lopovi, lopovi" i "Dole investitori".

Foto i tekst: Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JGSP "Novi Sad" sahrane novi sad matičar novi sad novorođenčad bez vode novosađani JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana bez struje Spens šoping centar promenada isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina Isključenje struje servisne informacije novi sad novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode Aleksandar Vučić klinički centar vojvodine KCV novosadska policija jkp lisje promenada betanija bebe servisne informacije