"Jami distrikt" najbolja predstava 63. Sterijinog pozorja

"Jami distrikt" najbolja predstava 63. Sterijinog pozorja

"Jami distrikt" Milene Bogavac, u režiji Kokana Mladenovića, najbolja je predstava 63. Sterijinog pozorja, odlučio je žiri.

Nagrada za najbolji tekst savremene drame otišla je Mileni Bogavac za tekst predstave "Jami distrikt", a nagradu za režiju dobio je Kokan Mladenović.
 
Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje dobili su: Bojan Žirović za ulogu u predstavi "Carstvo Nebesko - epika Balkana", Jeleni Graovac i Nini Nešković za uloge u predstavi "Jami Distrikt", Bojani Zečević za ulogu Emilije u predstavi...

Upravni odbor Sterijinog pozorja, na sednici održanoj desetog januara, odlučio je da se Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapređenju domaće pozorišne umetnosti i kulture dodeli Renati Ulmanski i Predragu Ejdusu.

Žiri Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa Srbije u sastavu: Bojana Janković (predsednica), Ivana Petrović i Spasoje Ž. Milovanović doneo je jednoglasnu odluku da Sterijinu nagradu Okruglog stola kritike 63. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu, koja od ove godine nosi ime "Dejan Penčić Poljanski", dodeli ostvarenju "Carstvo nebesko" Narodnog pozorišta i Bitef teatra Beograd u režiji Jerneja Lorencija.

Nagradu publike 63. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu dobilo je prosečnom ocenom 4,77 ostvarenje "Črna mati zemla", prema romanu Kristiana Novaka u režiji Dore Ružđak Podolski, Zagrebačkog kazališta mladih (Hrvatska).

Na ovogodišnjem Pozorju, od 26. do 3. juna, takmičilo se devet predstava u selekciji Nacionalne drame i pozorišta.
 
Glavne i ostale Sterijine nagrade biće svečano uručene večeras u 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni "Pera Dobrinović", gde će potom u čast nagrađenih biti izvedena predstava "Ulica usamljenih automobila" Narodnog pozorišta Niš i Sterijinog pozorja.
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan