JAVNA AKCIJA U SUBOTU: Besplatan pregled dečjih auto-sedišta kod Sajma

JAVNA AKCIJA U SUBOTU: Besplatan pregled dečjih auto-sedišta kod Sajma

U okviru projekta "Bezbednost se uči pre prvih koraka – Kancelarija za dečja auto-sedišta”, Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pozvao je danas građane na učešće u javnoj akciju besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, koja ima za cilj da poveća bezbednost najmlađih u saobraćaju.

Akcija će se održati se u subotu, 19. novembra, od 12 do 14 časova, na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma, a namenjena je svim roditeljima i ostalim zainteresovanim, koji žele da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilu i da li je njihovo dete pravilno vezano tokom vožnje. Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta.

DECA SVE ČEŠĆE STRADAJU KAO PUTNICI: istraživanje koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pokazalo je da se više od 90% dečijih sedišta neispravno koristi u saobraćaju, a prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, deca u Srbiji danas češće stradaju kao putnici u vozilu, nego kao pešaci, jer je upotreba sistema zaštite za decu, unutar vozila, za teritoriju Srbije, ispod 20%.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan