Javna rasprava o Predlogu Nacionalne arhitektonske strategije sutra u Novom Sadu

Javna rasprava o Predlogu Nacionalne arhitektonske strategije sutra u Novom Sadu

Javnu raspravu o Predlogu strategije Ministarstvo građevinarstva organizovaće u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u periodu od 2. do 14. marta.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obavestilo je javnost da će do 17. marta 2023. godine, sprovoditi javnu raspravu o Predlogu Nacionalne arhitektonske strategije za period od 2023. do 2035. godine sa Akcionim planom za sprovođenje za period od 2023. do 2025. godine.

Iz Ministarstva pozivaju državne organe, javne službe, akademsku zajednicu, privredne subjekte, međunarodne organizacije, udruženja građana i druge predstavnike civilnog društva, stručne javnosti i druge zainteresovane strane, da se u okviru javne rasprave upoznaju sa tekstom Predloga strategije i daju svoje primedbe, predloge i sugestije.

Prezentacije i diskusije u Novom Sadu, Nišu i Beogradu

Javnu raspravu o Predlogu strategije, Ministarstvo će organizovati u formi prezentacija i diskusija, koje će se održati u Novom Sadu, Nišu i Beogradu.

Novi Sad  – 2. marta, sa početkom u 18 časova, u Kulturnoj stanici Svilara, ulica Đorđa Rajkovića 6b, u suorganizaciji sa Univerzitetom u Novom Sadu – Fakultetom tehničkih nauka, a uz podršku Društva arhitekata Novog Sada;

Niš – 9. marta, sa početkom u 13 sati, u Naučno-tehnološkom parku Niš, ulica Aleksandra Medvedeva 2a, u suorganizaciji sa Univerzitetom u Nišu – Građevinsko-arhitektonskim fakultetom, Gradskom upravom Grada Niša, Naučno-tehnološkim parkom u Nišu i Društvom arhitekata Niša;

Beograd – 14. marta, sa početkom u 18 časova, u Domu inženjera i tehničara, sala na 3. spratu, ulica Kneza Miloša 9, u suorganizaciji sa Univerzitetom u Beogradu – Arhitektonskim fakultetom i Udruženjem arhitekata Srbije.

Nacionalna arhitektonska strategija, kao dokument javnih politika, ima za cilj da podstakne unapređenje arhitektonske profesije i delatnosti, doprinese održivom razvoju arhitekture i unapređenju građene sredine, te podizanju svesti o značaju arhitekture za život pojedinca i zajednice.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan